Мащабна операция на ГДБОП, Гранична полиция, ДАНС и вътрешна сигурност

...
Мащабна операция на ГДБОП, Гранична полиция, ДАНС и вътрешна сигурност
Коментари Харесай

Арестуваха служител на МВР след удар срещу група за трафик на мигранти

Мащабна интервенция на ГДБОП, Гранична полиция, ДАНС и вътрешна сигурност на Министерство на вътрешните работи разруши огромна проведена група, занимаваща се с прекарването на мигранти. Това е следващата разрушена група.

Усилията са ориентирани към неутрализирането на незаконна активност и подсигуряването на границата на България и противодействието към незаконната миграция. В незаконната си активност групата е била подпомагана от чиновник на Министерство на вътрешните работи, оповестява Българска национална телевизия.

На 1 април е извършена профилирана полицейска интервенция на територията на гр. София и страната от чиновници на ГДБОП, ГДГП, ДВС - Министерство на вътрешните работи и ДАНС по линия противозаконна миграция. В хода на СПО са арестувани 7 лица. Един от тях е чиновник на Министерство на вътрешните работи.
свързани новини5270на 22.03.20222311на 19.11.2021
Проведени са процесуално-следствени дейности на 9 адреса, от които 2 по необходимост. Иззети са движимости и предмети, имащи отношение към документиране незаконната активност на групата. Задържана е и група незаконни мигранти в София. Работата по случая продължава.

От Министерство на вътрешните работи допълниха, че това е едно от 25 досъдебните производства, за които основният секретар на вътрешното министерство е алармирал Инспектората на Висш съдебен съвет за безпричинно закъснение от страна на прокуратурата. Разработката е от 2018 година и от този момент до момента по оперативна информация групата е прекарала хиляди мигранти. Ръководена е от сирийски гряжданин.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР