На пазара е вече дългоочакваното юбилейно издание по случай 100-годишнината

...
На пазара е вече дългоочакваното юбилейно издание по случай 100-годишнината
Коментари Харесай

Уникално издание за 100 години Радой Ралин

На пазара е към този момент дълго чаканото юбилейно издание по случай 100-годишнината от рождението на огромния публицист, стихотворец и сатирик Радой Ралин, което побира всички негови знакови творби.

Книгата излиза с логото на издателство „ Милениум “.

Радой Ралин (псевдоним на Димитър Стоянов, 23.04.1922 – 21.07.2004 г.) е може би най-колоритният български стихотворец, публицист, сатирик, епиграмист, драматург и отстъпник. С всяка от творбите си и с образеца на личното си страдалческо съществуване той до дъно пази правилата на свободата и безконечните човешки полезности, като не се бои да осветлява и подлага на критика разнообразните публични недъзи.
свързани новини3919на 25.03.2022
Настоящото издание съставлява една съдържателна разходка по пътя на неговото удивително творчество – от нежните му стихове, през прозаичните му остроумия до драматургичните му творби.

За Радой Ралин съвременниците му споделят:

Радой беше и си остана отвън рамките на нормалното, един невероятен човек, не по размер и надскочил времето, в което живяхме (…) стърчеше с няколко глави над духовното примирение.

– Рада Александрова

Нашата история, социология, национална логика на психиката, нашата литература надали скоро ще кажат толкоз истини по своите предмети, колкото е споделил Радой в своето творчество.

– Светлозар Игов

Той беше предназначен да основава. Да основава стихове, които потушават страховете ни, и да отстоява не идеологии, а идеи…

– Вихрен Чернокожев

От творбите на Радой Ралин можем да научим най-важните уроци за протичащото се с България и със света от април 1922 година до през днешния ден.

– Георги Цанков

Един Радой – по този начин ще се споделя мярката за почтеност и непоквареност във всяко време на корупция, на шикалкавене, на неистина и двуличие.

– Недялко Йорданов
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР