Проверки на 114 изградени технико-укрепителни съоръжения, предпазващи горските територии от

...
Проверки на 114 изградени технико-укрепителни съоръжения, предпазващи горските територии от
Коментари Харесай

13 от горските противоерозионни съоръжения в Югозапада се нуждаят от основен ремонт



Проверки на 114 построени технико-укрепителни уреди, предпазващи горските територии от наводнения и свлачища, извърши Югозападното държавно дружество през миналата година. Инспекциите на терен бяха подхванати, с цел да се откри положението им, нуждата от ремонтни действия и строителството на нови.

13 от противоерозионните уреди са с нарушена целокупност и с цел да продължат да извършват дейно функционалностите си, се нуждаят от главен ремонт, демонстрират резултатите от инспекциите. Затова предпочитано в капиталовата стратегия на ЮЗДП за 2018 година ще бъдат заложени средства за тяхното планиране и цялостно възобновяване. Баражите, които ще бъдат главно ремонтирани, са построени в поройни водосбори в регионите на държавните горски стопанства в Белово, Брезник, Елин Пелин, Места, Рилски манастир и Първомай.

73 от съществуващите уреди са почистени със лични служащи от дървесно-храстова растителност, а при други 11 това следва да бъде направено. Седем от обходените баражи се нуждаят от настоящ ремонт, а 9 са изпълнили предназначението си, демонстрират още констатациите на проверяващите.

Предвидено е и планиране и строителство на ново технико-укрепително оборудване в поройния водосбор „ Студената река “ в землището на с. Долна Рибница, на територията на „ ДГС Първомай ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР