Проучване на Евробарометър показва, че българите са раздвоени относно европейската

...
Проучване на Евробарометър показва, че българите са раздвоени относно европейската
Коментари Харесай

Българите раздвоени за еврото

Проучване на " Евробарометър " демонстрира, че българите са раздвоени по отношение на европейската валута. 52% от интервюираните поддържат въвеждането на еврото у нас. Близо половината са на мнение, че с оставянето на лв. в историята - контролът върху националната стопанска система ще бъде окончателно изгубен.

Има необятна поддръжка за въвеждане на еврото в страните членки, които към момента не са приели общата валута,  изследването на " Евробарометър ", извършено в страните, които към момента не са се включили към еврозоната - България, Чехия, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния и Швеция.

60% от интервюираните жители на Европейски Съюз считат, че еврото има позитивни последствия за страните, които към този момент го употребяват. Повече от половината (55%) декларират, че въвеждането на еврото би имало и позитивни последствия персонално за тях.

Като цяло 57% от респондентите поддържат въвеждането на еврото в своята страна, като най-положително е мнението в Румъния (75 %) и Унгария (69 %).

Всеки втори българин декларира, че е добре осведомен по отношение на общоевропейската валута. 84% от запитаните са показали, че към този момент са употребявали евро.

Хората са разграничени съвсем на половина по отношение на позитивните и негативните резултати за България, откакто валутата влезе в обращение. Мнозинството от интервюираните обаче са на мнение, че страната ни не е подготвена да одобри еврото като национална валута.

1/5 от българите въобще не желаят да се разделят с лв.. 17% желаят това да стане допустимо най-късно, а 25% - допустимо най-скоро.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР