Германският футболен специалист Дитмар Хаман вярва, че Байерн Мюнхен трябва

...
Германският футболен специалист Дитмар Хаман вярва, че Байерн Мюнхен трябва
Коментари Харесай

Легенда на Байерн: Клубът трябва да бъде воден от Жозе Моуриньо или Зинедин Зидан

Германският футболен експерт Дитмар Хаман има вяра, че Байерн Мюнхен би трябвало да се насочи към носителите на трофея от Шампионската лига Жозе Моуриньо или Зинедин Зидан в търсенето си на нов треньор, който да наследи сегашния ментор Томас Тухел, написа организация ДПА.

Треньорът на Байер Леверкузен Шаби Алонсо, селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман и този на Австрия Ралф Рангник към този момент отхвърлиха предлагането да застанат отпред на Байерн, а други споменавани имена като Роджър Шмид от Бенфика и Себастиан Хьонес от Щутгарт сами се изключиха от листата.

Ръководството на Байерн Мюнхен постоянно избира немско говорящ треньор от уволнението на Карло Анчелоти през 2017 година поради терзания към връзката в тима, само че Хаман счита, че е време този проект да бъде закъснение и да се търси най-хубавата алтернатива разполагаем.

" Зидан ще употребява британския. За мен няма такова него като добър или неприятен футбол, а единствено сполучлив и несполучлив футбол. А Зинедин Зидан е еквивалент на сполучлив футбол. Доказа го в Реал Мадрид ", разяснява Дитмар Хаман.

Златният медалист от Световното състезание по футбол с Франция от 1998 година завоюва купата в Шампионската лига три следващи пъти като треньор на Реал Мадрид.

Португалецът Моуриньо е притежател на трофея от Шампионската лига с Порто и Интер и съгласно Хаман би паснал добре в Байерн Мюнхен, макар уволненията си от Реал, Челси, Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Рома при последните си пет уговорката.

" Жозе Моуриньо ще играе малко по-дефанзивно, само че аз познавам от Англия, където футболистите на Челси се бореха за него и множеството от тях към момента са в контакт с него и през днешния ден. Той беше извънредно сполучлив ", изясни някогашният футболист на Ливърпул Дитмар Хаман.

" Байерн евентуално би бил добър късмет и за него да бъде треньор в клубния футбол и да завоюва още веднъж Шампионската лига ", приключи Хаман.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР