Протест срещу промените в Закона за енергетиката и либерализацията на

...
Протест срещу промените в Закона за енергетиката и либерализацията на
Коментари Харесай

НЕ на БЕДНОСТТА: Народът на бунт срещу кабинета

Протест против измененията в Закона за енергетиката и либерализацията на пазара на електрическа енергия, които счита да вкара кабинетът на сглобката, провеждат пред Областната администрация в Кюстендил довечера група жители, инициирана от общинския консултант инж. Огнян Атанасов.

Промените в закона плануват фрапантно увеличение цената на тока за битови клиенти от 1 януари следващата година. Проектът е оповестен за разискване.

Протестиращите акцентират, че тези промени обслужват само и единствено ползите на търговците на електрическа енергия.

„ Цялото общество и ние, живущите в област Кюстендил, би трябвало да реагираме в този момент, когато можем да повлияем текстовете в законопроекта да бъдат поправени преди да бъде импортиран и гласуван в Народното събрание.

Реклама

Защото по-късно ще бъде късно. Имаме опцията да се опълчим и стопираме този обеден грабеж, облечен в законова форма. Винаги се позволява грешката митингите да се провеждат, откакто даден закон бъде признат, а не преди този момент, когато би имало резултат “, молят основателите.

Съветникът инж. Огнян Атанасов, за който се разяснява, че ще е претендент за кмет на Кюстендил, изяснява по какъв начин се стигнало до концепцията за митинга.

„ От 1 януари 2024 година стартира либерализацията. От 2026 януари завършва. Преходния интервал би следвало да има обезщетения, каквито механизми не са заложени в законопроекта. От къде ще дойдат 1,4 милиарда на година, 1,4 милиарда на година са нужните средства за обезщетения.

Ще бъде призната и подписана декларация с претенции за промени в законопроекта, която декларация ще бъде връчена на регионалния шеф, който да я съобщи на министъра на енергетиката “, сподели Атанасов.

КНСБ предизвести през вчерашния ден премиера Николай Денков и министъра на енергетиката Румен Радев, че плануваното унищожаване на контролираните цени за битовите консуматори ще сътвори тежки обществени проблеми.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР