Промените в Наказателния кодекс защитават живота на хората, заяви лидерът

...
Промените в Наказателния кодекс защитават живота на хората, заяви лидерът
Коментари Харесай

Симеонов: Промените в НК защитават живота на хората

Промените в Наказателния кодекс пазят живота на хората, съобщи водачът на НФСБ и лидер на листата на коалиция „ Патриоти за Валери Симеонов “ Валери Симеонов по време на дебатите по измененията в Наказателния кодекс в Народното събрание. „ Законопроектът е извървял извънредно дълъг път, защото такива текстове ние подготвяхме още 2015 година “, съобщи Симеонов.

Той уточни, че материята е комплицирана и носи риск от предоставяне на опция за осъществяване на закононарушение под прикритие за неизбежна защита.

„ Текстовете, които предлагаме, повярвайте, са добре премислени, добре уравновесени, съгласувани и те никога не носят опасност или риск от осъществяване на едно такова закононарушение престъпно квалифицирано и впрочем. Ако деликатно се запознаете – текстовете са елементарни, безапелационни. Ясни са. Единственото, което биха постигнали това е задачата, с която са основани, а точно отбрана на живота на хората “, сподели Симеонов. Той уточни, че на този стадий не се предлага отбрана на имуществото на хората.

Валери Симеонов изрази вяра в разискването сред първо и второ четене да се поправи и това. Според него би трябвало да се приложи твърдата желязна глоба и мощ на закона, с цел да стартира да се вкарва ред и правда в България. Той акцентира, че в Англия през 18 век в центъра на Лондон са бесени слугини, които са откраднали едно пени от господаря си. Тогавашна Англия не е била по-законова от България “, добави Симеонов. Според него чисто и просто глобата на закона е въвела този ред.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР