Прокуратурата в Италия започна разследване за незаконното задържане на 177

...
Прокуратурата в Италия започна разследване за незаконното задържане на 177
Коментари Харесай

Прокуратурата в Италия разследва министър за незаконно задържане на мигранти

Прокуратурата в Италия стартира следствие за противозаконното задържане на 177 мигранти на борда на транспортен съд на бреговата защита, който министърът на вътрешните работи Матео Салвини отхвърля да допусне да слязат.
„ Убалдо Дичоти “ е дебаркирал от 48 часа в пристанището на Катания, Сицилия, само че на мигрантите не е разрешено да слязат, без да се обезпечи разпределянето им в други страни.
Разследването, водено от прокурора на град Агридженто, стартира против " незнайни ", само че е ясно, че в случай че магистратите решат да продължат правосъдното произвеждане, Салвини ще да бъде разследван, като единственият, виновен за възбраната за слизане добавя Агенция " Фокус ".
" Чух, че прокуратурата в Агридженто стартира следствие ", сподели Салвини в видеоклип в обществената мрежа Фейсбук. " Също по този начин чух, че обвинените са " незнайни " сега. Но аз не съм чужд. Казвам се Матео Салвини, аз съм министърът на вътрешните работи. Хайде, съдете ме, аз съм тук ", продължава той във видеото.
„ Убалдо Дичоти " дебаркира в понеделник вечерта в пристанище Катания, само че на мигрантите, в това число 29 непридружени малолетни, беше отказано позволение за слизане.
На 15 август корабът взема 190 души от претъпкана лодка на към 17 морски благи от италианския остров Лампедуза. Тринадесет от тях са евакуирани за незабавна здравна помощ.
Рим упорства Малта да поеме групата, тъй като лодката за първи път минава през региона за търсене и избавяне на Малта, само че Валета отхвърли, заявявайки, че хората желаят да стигнат до Италия.
В понеделник следобяд след тридневни договаряния италианският министър на превоза Данило Тонинели написа следния текст в обществената мрежа „ Туитър “: " Корабът Дичоти ще дебаркира в Катания ". Скоро по-късно представителят на на Салвини съобщи, че министърът на вътрешните работи " не е дал и няма да даде позволение на мигрантите да слязат, до момента в който не бъде убеден, че 177-те мигранти ще отидат другаде ", забранявайки на италианските брегова защита да смъкна имигрантите.
На 22 август следобяд прокурорите в Агридженто посетиха кораба и разпитаха капитана и няколко мигранти. " Има мигранти на борда, които са очевидно наранени от краста ", съобщи прокурорът Луиджи Патронаджо. " Те се нуждаят от незабавна здравна помощ. Ситуацията на борда е сериозна. "
След визитата на магистратите Салвини позволи в сряда вечерта на 29 непридружени малолетни да слязат, само че съобщи, че няма да позволи слизането на останалите 148 търсещи леговище на борда " в случай че Европа не ги вземе ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР