Прокуратурата е една мощна, репресивна машина, която може да променя

...
Прокуратурата е една мощна, репресивна машина, която може да променя
Коментари Харесай

Ченалова: Подчинените на Цацаров прокурори са вцепенени

Прокуратурата е една мощна, репресивна машина, която може да трансформира орисите на хората. Това се случва не, с цел да бъде прибавен вярно закона, а когато някой е неуместен. Това съобщи в студиото на ФАКТИ Румяна Ченалова, някогашен арбитър от Софийски градски съд.

"Броят на оправдателните присъди, на върнатите каузи, изрично потвърждава какъв брой недобра е работата на прокуратурата или какъв брой е поръчкова работата ѝ. Защо аз заявих, че не се опасявам от Сотир Цацаров? - тъй като по този начин или другояче, той е основен прокурор и неговите отговорности са доста по-сериозни от тези на подчинените му. Подчинените му прокурори сега са уплашени, те са вцепенени, те извършват. Ето следователят Бойко Атанасов открехна вратата на този боязън.

Аз познавам прокурори, които са ми споделяли защо става въпрос сега в прокуратурата. Който не извършва напътствията на гл. прокурор, няма място там. По една или друга причина той ще бъде намален, пропъден, принуден да подаде молба. Цялата система сега е цялостно единоначалие ", разяснява Ченалова.

Относно активността на КПКОНПИ Румяна Ченалова уточни, че при спор сред българското и европейското право приоритет има европейското, което е заложено в Закона за нормативните актове и в Конституцията.

"Аз си изяснявам гнева на Пламен Георгиев (председател на КПКОНПИ - бел. ред.), многократните изяви по медиите и опитите му да дискредитира българския съд със страха му, че той ще получи доста сериозен пестник от съда в Люксембург, а оттова и от българския съд ", сподели Ченалова.

Какво е развиването по делата, които се водят против нея, какви са аргументите, заради които счита, че Бойко Борисов ще напусне властта, какво се случва с писмата до европейските институции, в които тя алармира за нарушение на правото и демокрацията, по кое време ще се реформира правосъдната система у нас, гледайте във видеото:

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР