Производителят на камиони и автобуси MAN (Maschinenfabrik Augsburg Nürnberg) -

...
Производителят на камиони и автобуси MAN (Maschinenfabrik Augsburg Nürnberg) -
Коментари Харесай

Производителят на камиони и автобуси MAN съкращава работни места

Производителят на камиони и рейсове MAN (Maschinenfabrik Augsburg Nürnberg) - дъщерно сдружение на Volkswagen AG, е насила да редуцира до 9500 работни места в Германия и Австрия, с цел да спести милиарди евро. Това е част от проект за стесняване на разноските и за възстановяване на успеваемостта на производството.

Предвижда се и пренасяне на производството и развойната активност на други места. Заводите в Щайр, Австрия, в Плауен (Саксония) и във Витлих (Райнланд-Пфалц) може и изцяло да затворят.
Тези ограничения се разискват от дълго време в MAN, още преди породената от ковид рецесия. Компанията от години не съумява да извършва проектите си.

Производителите на камиони са изправени пред огромни компликации предвид на по-ниските продажби сега, а и поради упованията през идващите няколко години.

Това не е добра вест и за компаниите "Граммер България " АД и "ВОСС Аутомотив България " ЕООД, които създават съставни елементи за камионите MAN.

Grammer AG е международен производител на седалкови системи и системи за автомобилния интериор. Първият цех на Grammer в България е издигнат през 1997 година в село Трудовец, община Ботевград. Компанията има експорт за Европа, Съединени американски щати, Южна Америка и Азия. Основните й клиенти са: Deutsche Bahn, Mercedes, Liebherr, Iveco, Toyota, Linde, Man, RenaultTrucks, Scania, Siemens, Audi, LandRover, Seat, Saab, Skoda, Volkswagen, Ford, GM, BMW, Opel и други.

Фирмата създава шофьорски седалки за камиони и самоходни машини, трактори, строителни уреди, пътнически и шофьорски седалки за влакове, туристически и градски рейсове, тролейбуси и други.

"ВОСС Аутомотив България " откри своя цех в село Баховица, край Ловеч, през септември предходната година. Инвестицията е за 15 млн. евро.

Компанията получи документ за вложител клас А за принос в автомобилната промишленост на България.

VOSS Automotive GmbH е част от холдингова корпорация група VOSS, която в основана във Виперфюрт, Германия. Фирмата има дълготрайни партньорства с компании от автомобилния бранш измежду които BMW, VW, Audi, Ford и доста други. Оборотът на VOSS надвишава 625 млн. евро, като в компанията работят над 6 хиляди чиновници.

В България компанията ще създава съставни елементи за автомобилната промишленост, фокусирани извънредно върху леки коли.

Компанията MAN Truck & Bus

за произвеждане на камиони и рейсове, е ситуирана в град Мюнхен. Това е една от най-големите компании от холдинга MAN. MAN Truck & Bus е един от водещите международни снабдители на търговски транспортни средства и транспортни решения. Предприятието създава камиони с бруто тегло, вариращо от 7.5 до 44 тона, транспортни средства със особено предопределение тежкотоварни транспортни средства с брутни тегла до 250 тона, рейсове (цели рейсове и шасита) градски и междуградски, както и дизелови и газови мотори. Също по този начин компанията предлага и необятна гама услуги.

MAN Truck & Bus има четири предприятия на територията на Германия в градовете Мюнхен, Нюрнберг, Залцгитер и Плауен. Освен тези обекти компанията има предприятия и в град Щайр в Австрия и в градовете Познан, Стараховице и Краков в Полша. Други индустриални обекти са ситуирани в Анкара (Турция), в Санкт Петербург (Русия), в Южна Африка и в Индия.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР