Прогноза, която буквално хваща за гърлото и смразява, направи банкерът

...
Прогноза, която буквално хваща за гърлото и смразява, направи банкерът
Коментари Харесай

Хампарцумян ни хвана за гърлото. Какво става с парите ни?

Прогноза, която безусловно хваща за гърлото и смразява, направи банкерът Левон Хампарцумян.

„ Трябва да знаем, че се задава криза, както и по-високи цени на силата. Инфлацията ще бъде релативно висока задоволително дълъг интервал от време “, сподели той в изявление за бТВ.

Банкерът посочи, че централните банки, в това число Федералният запас на Съединени американски щати, са декларирали, че ще се борят с инфлацията, даже с цената на криза. „ Тази криза, в случай че почне там, ще пристигна и тук “, изясни финансистът.

„ Българските политици прекаляват като ни плашат – безпорядък и така нататък Не би трябвало да викат неволята, тъй като ще вземе да пристигна “, предизвести той.

„ Парите ни ще станат по-евтини. Ще можем да си купуваме по-малко неща. Едно от нещата, които можем да вършим, е да помислим какво може да икономисваме като енергиен разход – на самостоятелно равнище, фирмите и така нататък “, посъветва той.

„ Ако някой си мисли, че Путин няма да ни спре газа през зимата – ще го спре, тъй като това му е в ръцете “, предизвести Хампарцумян. Това е повода, заради която би трябвало да стартираме да икономисваме.

„ Но в случай че всички стартираме да се отопляваме като преди два-три сезона, несъмнено електрическата мрежа няма да издържи. Т.е. икономии ни чакат, по-високи цени на силата и рационални, проведени, солидарни ограничения с другите европейски страни вътре в страната, тъй че да преминем през тази 1-2 години до момента в който успеем да диверсифицираме източниците на сила “, уточни той.

Хампарцумян изясни още, че потискането на инфлацията няма да е еднократен акт: „ Потискането на инфлацията е произвеждане на повече артикули и услуги “.

„ Потребявате по-малко от тези неща, които са по-скъпи. Не купувате непотребни неща. Отлагате някои значими покупки, тъй че да бъдете ликвиден и да бъдете уравновесен. И да имате някакъв буфер. Утре в случай че нещо стане на енергийния пазар внезапно и цената на силата стане двойна и тройна, най-вероятно някаква отплата ще има на държавно равнище. Но би трябвало да изкараме до момента в който тя пристигна “, посъветва той.

„ Газпром “ е оръжие, това не е компания. Това е една от елитните дивизии на съветската войска. Имперските цели на Русия се реализират посредством, танкове, самолети и „ Газпром “, заключи Левон Хампарцумян. И още веднъж акцентира, че би трябвало да помислим какво можем да икономисваме като енергиен разход.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР