Проектът на компанията се развива под кодово име KalamataБъдещите Mac

...
Проектът на компанията се развива под кодово име KalamataБъдещите Mac
Коментари Харесай

Apple пуска Mac със собствен процесор през 2020 г.

Проектът на компанията се развива под кодово име Kalamata

Бъдещите Mac компютри на Apple евентуално ще работят със лични процесори

Apple създава личен процесор за персоналните си компютри и се чака да пусне първите си Mac-ове с чипа през 2020 година, заяви Блумбърг. Макар че в общественото пространство няма никакви детайлности за процесора, а само клюки, явно Apple работи интензивно по него от много време.

Твърди се, че планът за процесор на Apple носи името Kalamata и е част от по-мабащен проект на ИТ колоса от Купертино, който има намерение да премине към лични разработки във всичките си устройства.
още по тематиката
Използването на лични процесори ще разреши на Apple да доближи отлична оптимизация на macOS. Но, въпреки това, компанията създава необятна гама от компютри – от MacBook с невисока продуктивност до мощните професионални машини iMac Pro – и наподобява много мъчно да създаде също толкоз необятен набор от процесори за тях, макар големите си финансови благоприятни условия.

Ето за какво се чака преходът към лични процесори да бъде еволюционен и да стартира евентуално със слабопроизводителните компютри. Съобщава се също за платформа Marzipan, която ще разреши стартиране на iOS приложения на Mac компютри – тя ще бъде подготвена още през актуалната година.

Слуховете, че Apple възнамерява да вгради лични процесори в компютрите си текат от дълго време. Не е загадка, че компанията се стреми оптимално да затвори своите операционни системи и може да си разреши да ги усъвършенства за няколко съответни CPU.

Но основаването на едночипова система (SoC) за смарт телефони на база ARM архитектура е едно, а създаването на пълностоен x86-съвместим процесор – напълно друго. Ако пък Apple възнамерява да сътвори ARM процесор за компютри, евентуално ще се получи прекомерно противоречив артикул.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР