Технологията Thunderbolt Share поддържа споделяне на файлове и устройства чрез

...
Технологията Thunderbolt Share поддържа споделяне на файлове и устройства чрез
Коментари Харесай

Intel възражда кабелните връзки между компютри


Технологията Thunderbolt Share поддържа шерване на файлове и устройства посредством кабелна връзка сред компютри (снимка: Intel)

Свързването на два компютъра с кабел е добра концепция даже през 2024 година, счита Intel. Компанията показа софтуера Thunderbolt Share, който разрешава споделяте на екрани, периферни устройства и файлове сред разнообразни компютри.

Това не е нова версия на интерфейса Thunderbolt, а приложение, което разрешава на потребителите на разнообразни компютри да споделят екрани, клавиатури и мишки, устройства за предпазване на данни и файлове, отбелязва Videocardz.

Thunderbolt Share не просто свързва два компютъра. С помощта на този програмен продукт потребителите ще могат да употребяват монитори и хъбове с поддръжка на Thunderbolt, с цел да правят връзки сред два разнообразни компютъра.
още по темата
Интересното в тази ситуация е, че става въпрос за кабелна връзка. Тоест два компютъра или два компютъра и периферно устройство ще би трябвало да бъдат свързани с Thunderbolt кабели.

Друг значим миг в анонса е, че е обезпечена поддръжка единствено за Thunderbolt 4 и 5, макар обстоятелството, че последната версия на стандарта към момента не е навлязла изцяло на пазара.

Thunderbolt Share софтуерът е съвместима с Windows и изисква лиценз. Intel разгласи, че хардуерни производители като MSI, Lenovo, Razer, Acer, Kinsington, Belkin, Promise и Plugable ще бъдат лицензирани. Този лист евентуално ще се разраства с течение на времето.

Първата версия на софтуера Thunderbolt Share ще бъде налична за евакуиране от на следващия ден, 15 май.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР