Продуктивност, организираност, постоянство са трите фактора за изграждане на успешна

...
Продуктивност, организираност, постоянство са трите фактора за изграждане на успешна
Коментари Харесай

Подценяваното умение, което може да ви издигне скоростно в кариерата

Продуктивност, организираност, неизменност са трите фактора за създаване на сполучлива кариера, посочвани от милионери и изпълнителни шефове.

Макар това да е правилно, има още едно умеене, което дава конкурентно преимущество на чиновниците - да бъдат положителни слушатели, изяснява Сара Саркис, психолог и старши шеф на отдела по логика на психиката на представянето в Exos.

В Exos, компания за коучинг на представянето, Саркис и нейният екип от диетолози, физиотерапевти и други здравни специалисти образоват играчи от NFL, ръководители на компании от Fortune 100 като Intel и Humana, и други експерти по какъв начин да се оправят в среда с високо напрежение, споделя CNBC.

Това, което отличава хората с високи достижения от всички останали, е, че те са отличници в общуването - а дейното слушане е " значима, подценявана " част от него, споделя тя.   " Малко хора умеят да участват напълно в разговорa и да дават отговор въображаемо на това, което споделя различен човек ", прибавя Саркис. Вместо това множеството попадат в клопката да слушат, без да чуят гледната точка на другия човек.

Психологът по въпросите на успеваемостта предлага три тактики, с цел да станете по-добър слушател на работното място.

Разберете мощните и слабите си страни

Първо, би трябвало да разберете какъв брой добре слушате.

Саркис предлага да попитате трима доверени сътрудници, ментори или другари по какъв начин нормално действате в диалозите.

" Попитайте ги по какъв начин ги карате да се усещат, когато сте в най-хубавата си форма – съгласни, уверени, спокойни и в най-лошата – разсеяни, разчувствани, уплашени? "

Отличните слушатели оказват позитивно влияние върху метода, по който хората се усещат, откакто са разговаряли с тях, изяснява Саркис, и тези отговори могат да ви оказват помощ да прецените какъв брой близо или надалеч сте до тази цел.

Упражнявайте се в рефлексивно слушане

По време на идващия си диалог с сътрудник или клиент практикувайте рефлексивно слушане: Обобщете това, което чувате и попитайте другия човек дали това е тъкмо обобщение на преди малко казаното от него.

Ако не е по този начин, Саркис предлага да го помолите да разясни или доразвие тезата си.

" Рефлексивното слушане ни разрешава да чуем и приемем казаното с по-малко внимание. То също по този начин демонстрира, че сте съпричастни и в действителност се интересувате от това, което събеседниците ви мислят ".

Останете любопитни

Ако по време на диалога се изключвате или не разбирате какво споделя някой, задавайте въпроси с отворен край, споделя Саркис, като да вземем за пример:

Това ви оказва помощ да изградите връзка и доверие с другия човек. То също по този начин демонстрира, че сте отворени за противоположна връзка и желаете да се учите.

За да станете по-добър слушател, са нужни процедура и самообладание, само че когато един път се справите, " това е като да имате суперсила ", споделя Саркис. " Можете да постигнете доста повече, когато хората, с които работите, се усещат видени, чути и подкрепени. "

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР