"Продължаваме промяната" ще предложи депутата Никола Минчев за председател на

...
"Продължаваме промяната" ще предложи депутата Никола Минчев за председател на
Коментари Харесай

Продължаваме промяната ще номинира Никола Минчев за шеф на парламента и Кирил Петков за премиер

"Продължаваме смяната " ще предложи депутата Никола Минчев за ръководител на Народното събрание, а Кирил Петков - за министър-председател. Това сподели самият Петков на влизане в Народното събрание.

В петък се организира първото съвещание на 47-ото Народно заседание. То е третото определено в границите на тази година след вторите подред предварителни избори на 14 ноември.

По традиция първото съвещание беше намерено от най-възрастния народен представител в залата - този път това е Силви Кирилов от "Има подобен народ ". В речта си той прикани народните представители да загърбят разликите си в името на България.

След клетвата на депутатите президентът Румен Радев направи послание от трибуната на Народното събрание.

Кирил Петков е водач на най-многобройната парламентарна група в този парламент - тази на групировката "Продължаваме смяната ", която той основа дружно с Асен Василев. Двамата бяха министри на стопанската система и финансите в пърия състав на служебния кабинет, излъчен от държавния глаа през май.

Преди съвещанието на Народното събрание Петков сподели още, че се надява до края на идната седмица да бъде подписано съдружно съглашение сред "Продължаваме смяната ", Българска социалистическа партия, "Има подобен народ " и "Демократична България ". По думите му, в случай че това се случи, до тогава би следвало България да има постоянно държавно управление.

Христо Иванов от "Демократична България " удостовери, че договарянията сред четирите евентуални съдружни сътрудници не престават.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР