Продажбите на дребно в САЩ ще претърпят вероятно рекорден спад

...
Продажбите на дребно в САЩ ще претърпят вероятно рекорден спад
Коментари Харесай

Рекорден спад в продажбите на дребно в САЩ през март?

Продажбите на дребно в Съединени американски щати ще претърпят евентуално рекорден спад през март, откакто наложителното затваряне на голяма част от бизнеса като мярка против разпространяването на новия ковид потисна търсенето на редица артикули и изпрати потребителските разноски до най-лошия им спад от десетилетия, написа Reuters.

Докладът на Министерството на търговията би трябвало да излезе в миг, когато милиони американци останаха без работа. Очаква се данните да засилят убеждението на икономистите, че стопанската система е в дълбока криза. Държавните и локалните инструкции за изолираност засегнаха над 90% от американците.

" Икономиката е съвсем в свободно рухване. Ще забележим дъното, когато скоростта на разпространяване на инфекцията се стабилизира. Ще бъде много надълбоко дъно ", разяснява Сун Уон Сон, професор по бизнес стопанска система в университета Loyola Marymount в Лос Анджелис.

Според изследване на икономисти на Reuters продажбите на дребно евентуално са паднали с 8 процентни пункта в границите на предишния месец, което е сигнал за най-големия спад от десетилетия. През февруари продажбите на дребно паднаха с 0,5%.
 Фед: Съединени американски щати да се готви за 18 месеца затворена стопанска система
Фед: Съединени американски щати да се готви за 18 месеца затворена стопанска система

Възстановяването на стопанската система няма да е V-образно, твърди Нийл Кашкари

Очакваният спад от предишния месец ще отрази мощно свитите приходи в автокъщите. А защото милиони хора си седят по домовете, цените на бензина спаднаха, което сигурно ще натежи на бензиностанциите.

Освен това затварянето на всички търговски действия, които са сметнати за несъществени, ще удари продажбите в магазините за облекла, спортни артикули, мебели и доста други.

Очаква се и внезапен спад на продажбите в заведенията за хранене и питейните заведения, които стопираха персоналното обслужване и се преориентираха към доставките. И макар че огромна част от бизнеса се реалокира онлайн, икономистите не престават да настояват, че размерите са незадоволителни, с цел да запълнят пропастта от ограниченията за обществено разграничаване.
 Безработицата в Съединени американски щати ще продължи да пораства и през 2021 година
Безработицата в Съединени американски щати ще продължи да пораства и през 2021 година

26,5% междинна прогноза за свиването на стопанската система на Съединени американски щати за второто тримесечие

Очаква се утежняването на продажбите от обществените ограничавания доста да надвиши предстоящото нарастване на постъпленията при онлайн търговците на дребно като Amazon, хранителни магазини и аптеки.

" Март евентуално беше сложен месец за продажбите на дребно, тъй като страната се приспособи към политиките за домашно и обществено разграничаване, свързани с ковид. Много автокъщи затвориха интервенциите си изцяло, до момента в който тези, които останаха отворени, регистрират доста по-малко клиенти от естественото, макар онлайн обслужването ", разяснява Бен Ейърс, старши икономист в Nationwide в Колумб, щата Охайо.

С изключение на коли, бензин, строителни материали и хранителни услуги, продажбите на дребно се чака да намалеят с 2% през март, което би било най-големият спад от декември 2018 година.

С предстоящото понижение през март икономистите предвиждат, че потребителските разноски ще спаднат с годишна норма от най-малко 5% през първото тримесечие, което би било най-слабото показване след второто тримесечие на 1980 година.

Тим Куинлан - старши икономист в Wells Fargo Securities, Шарлът, Северна Каролина - твърди, разликата в потребителските разноски ще е огромна, само че не внезапна, макар че паническото пазаруване в хранителни магазини не може да компенсира намаляването на разноските, което ще се регистрира в други браншове.
 Трите най-реални сюжета за възобновяване на стопанската система на Съединени американски щати
Трите най-реални сюжета за възобновяване на стопанската система на Съединени американски щати

Икономиката на Съединени американски щати няма да се възвърне бързо. На всички останали прогнози би трябвало да се гледа скептично
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР