Притесненията на министъра на финансите Росица Велкова за държавния бюджет

...
Притесненията на министъра на финансите Росица Велкова за държавния бюджет
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Притесненията на финансовия министър за парите на държавата са основателни

Притесненията на министъра на финансите Росица Велкова за държавния бюджет и за недостига са основателни, съобщи в Българска национална телевизия " Денят стартира " президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.



Няма причина да не споделям паниките на финансовия министър, тъй като тук в последно време се вършиха всевъзможни придвижвания в ръководството на държавните финанси и тези извършения без подозрение се отразиха на финансите на страната. Аз се виждах предходната седмица с нея и споделям терзанията й. Тя е длъжностен министър и се допуска, че главата й е чиста от политика, а в нея приказва специалистът. И терзанията й са основателни, уточни Димитър Манолов.

Изтъкна, обаче, че възобновяване на 20% Данък добавена стойност в някои браншове ще се отрази непосредствено на цената на стоката, за която се отнася. Според него е нужна промяна в данъчното подоходно облагане.

Трябва да има промени, само че те би трябвало да са резултат на политическа воля, каквато не виждам. Когато водиш диалози без камери и микрофони с политици, всички са съгласни, че това нещо би трябвало да се направи, всички споделят, че е било неточност въвеждането на плоския налог преди години и тези неща би трябвало да бъдат поправени, уточни още той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР