Пристигайки на мястото на катастрофата Спешна помощ“, при която загина

...
Пристигайки на мястото на катастрофата Спешна помощ“, при която загина
Коментари Харесай

Милен лежал по гръб, което влошило състоянието му

Пристигайки на мястото на злополуката „ Спешна помощ “, при която почина Милен Цветков, те заварват мъж, който за дълго време остава незнаен дали в действителност това е журналистът. Той е бил в тежко положение – в кома, заяви представителят на Центъра за незабавна здравна помощ Катя Сунгарска.

Тя акцентира, че незабавният екип, отзовал се на сигнала, е разговарял с шефа на ЦСМП. Те са свидетелствали, че когато са стигнали на мястото, жители са били надвесени над потърпевшия и са правели изкуствено дишане – уста в уста.

„ Екипът ни го е заварил по тил, което не е положително за положението му. Трябва да е на една страна с единия крайник сгънат. Това са обикновени правила за оказване на първа здравна опция “, добави тя.

Сунгарска посочи, че реанимационният екип е тръгвал за адрес с открит случай на COVID-19, който е трябвало да бъде извозен към болнично заведение. Екипът бива пренасочен от координационния център, като колата за спешна помощ потегля от централата, а медиците били облечени с защитни средства.

„ Представете си какво е напрежението, като отиваш на случай на ковид и ти кажат отиваш на тежка злополука “, разяснява тя.

По думите ѝ сигналът за случая е получен в 18:16 ч. на 19 април. Текстът се диктува в 18:18, а в 18:19 колата за спешна помощ потегля. Пристига на мястото на произшествието в 18:23. 

Сунгарска изясни, че не може да кажат за какво е имало закъснение в позвъняването от момента на злополуката.

„ Получили сме сигнала в този час и отиваме незабавно. Екипът се усеща безпределно афектиран, тъй като с риск за живота си са стигнали за тези 5 мин до мястото на злополуката “, акцентира тя.

Тя разяснява, че на място реаниматорите са пробвали да намерят венозен път и да интубират потърпевшия, само че положението му не разрешавало това.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР