Припомняме, че в края на миналата седмица се появи информация,

...
Припомняме, че в края на миналата седмица се появи информация,
Коментари Харесай

Министър Проданов: Не съм сапьор, но съм убеден, че по нашето Черноморие няма да има мини

Припомняме, че в края на предходната седмица се появи информация, че прочут брой морски мини, сложени на плажа в Одеса, са били отнесени от стихия и плуват в Черно море, представлявайки опасност за плавателните съдове. Тогава българското държавно управление увери, че подхваща всички нужни ограничения.

Що се отнася до опасенията, че войната в Украйна ще провали летния сезон за хотелиерите у нас, министър Проданов е сдържан оптимист.

„ Мисля, че е летният сезон също ще бъде добър, подобен, какъвто беше и зимният сезон, тъй като зимният сезон беше под знака на Коронавирус още веднъж, само че все пак бяха взети нужните ограничения, тъй че зимният сезон в действителност е добър, както предвиждахме, тъй че се надяваме летният да бъде “, той Проданов.

По думите му се чака същия брой туристи от Германия, а и не счита, че ще има спад на летовниците от Чехия и Полша.

„ 14 900 и няколко са бежанците, които са настанени в местата за настаняване, регистрирани в Националния туристически указател “, сподели министърът на туризма.

Проданов изрази вяра до май обстановката с бежанците да се е успокоила, а войната – завършила. Ако спорът продължава, той чака, че множеството бежанци ще са почнали работа, а се мислят и разнообразни разновидности, един от които е да се приказва с хотелиерите от зимните ни курорти да ги одобряват.

Що се отнася до настояването на хотелиерите за продължение на Коронавирус ограниченията за подкрепяне на сектора като 60/40, Проданов означи, че това се смята за държавна помощ и с цел да продължи тя би трябвало позволение от Европейски Съюз, за което от неговото ведомство са изпратили писмо.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР