Приоритетите ни са здравето и образованието - ние поставихме като

...
Приоритетите ни са здравето и образованието - ние поставихме като
Коментари Харесай

Николай Радев: Пловдив ще бъде град на здрави и образовани хора


" Приоритетите ни са здравето и образованието - ние поставихме като наша съществена цел Пловдив да бъде град на здрави и образовани хора ". Това съобщи претендентът за кмет на Пловдив от " Българска социалистическа партия за България " Николай Радев пред Българска национална телевизия. Той акцентира, че Пловдив е град със мощни университети и учебни заведения, град, който има традиция в областта на образованието още от Възраждането. Радев обаче установи, че през последните години в областта на професионалното обучение бизнесът има огромни условия към българските учебни заведения.

" Моето виждане е - подкрепяне на общината, подкрепяне организацията на дейностите по образуването на такива специалности, които да дават отговор на съвремието в България. Въвеждането на нови технологии в образователния развой ще подкрепи по-добрата подготоква на учениците и по-добри работни заплати ", изрази мнение Радев. " Имаме учебни заведения, които са с традиция в подготвянето на фрагментите. В Пловдив има бизнес - въпросът е по какъв начин се отнася бизнесът към общината ", сподели още той и разяснява, че сега управата на града го е хванала за гушата с високи налози.

Радев добави, че примката на бизнеса би трябвало да бъде отпусната, с цел да може той да се развива.

Кандидатът за кмет на Пловдив от левицата напомни, че градът е на седмо-осмо място в България по заплати. По думите му диспропорцията се появява точно от това, че част от бизнеса, който идва, търси евтина работна ръка.

" През този мандат за първи път беше затворена общинска болница, дарена преди доста години. Първа точка в нашата стратегия е запазването на общинските лечебни заведения. Общинските лечебни заведения са нужни точно със своя огромен обществен резултат, тъй че без тях една огромна община като Пловдив не може да съществува ", обърна внимание Радев.

Кандидатът за кмет Радев засегна и транспортния план в града, който по думите му е " цялостен неуспех ".

" Ние ще търсим цялостна отговорност от кмета Иван Тотев и преди него, при подписването на контракта. Още от основата си се е знаело, че планът няма да се случи. Смятаме обаче, че най-малко отчасти би трябвало да проработи, защото големите тапи водят до замърсяването на въздуха и утежняване на здравето на хората - по тази причина ще бъде наш значим приоритет ", продължи той.

" Българска социалистическа партия предлага смяната в града. Не се разграничаваме по това по какъв начин ще сменяме крушките, а по отношението към хората ", безапелационен беше Николай Радев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР