Прибрали сте се от работа и с желание сте се

...
Прибрали сте се от работа и с желание сте се
Коментари Харесай

Не допускайте тези грешки при готвенето на месо

Прибрали сте се от работа и с готовност сте се заели с приготвянето на вечерята. Избрали сте най-хубавото парче пилешко или свинско от магазина, сготвили сте го и сте уверени, че е необикновено вкусно. Когато обаче отхапете първата хапка, ви чака неприятна изненада. Месото няма усет, жилаво е, изсъхнало е или пък е пресолено. Грешките, които вършим при приготвянето на месо ни разкрива уеб страницата Edna.bg.

Грешка 1: Прекалено доста бързате

Важно е, когато стартираме да готвим месо, то да бъде със стайна температура. Отделете време, в случай че ще употребявате замразен артикул, той да доближи гладко до мечтаната температура. Също по този начин е значимо деликатно да избършете месото с хартиена забрадка, с цел да получите суха повърхнина преди готвене. Ако ще мариновате месото, отделете задоволително време и за този стадий. Нужно е известно време, с цел да поеме усетите и да се усили резултата от маринатата. 30 минути са най-малко, само че е за предпочитане по-дълго, в случай че имате опция.

Грешка 2: Неправилен избор и количество на подправки

Подправянето нормално е въпрос на усет, само че главно предписание в актуалната хранителна просвета е, че колкото по-високо е качеството на месото, толкоз по-малко подправки се употребяват в готвенето. Не забравяйте, че солта и черният пипер се поставят наложително най-после.
Снимка: shutterstock  Не допускайте тези неточности при готвенето на месо
Грешка 3: Масло или олио?

Краткият отговор на този въпрос е: и двете. Започнете да запичате месото в малко олио и по-късно прибавете малко масло в края на готвенето на усет. Олиото може да издържи на доста по-високи температури от маслото и не изгаря толкоз елементарно в тигана.

Грешка 4: Слагате прекалено много месо в тигана

Не се заблуждавайте, че става по-бързо единствено тъй като слагате допустимо най-вече артикули в тигана. По този метод рискувате резултатът да бъде неприятен. Основното предписание е, че би трябвало да има задоволително място в тигана, тъй че месото да не се смачква и да добие постоянен тен.
Снимка: shutterstock  Не допускайте тези неточности при готвенето на месо
Грешка 5: Грешка при избора на техника на готвене

Коя техника на готвене е най-подходяща зависи от това от кое животно идва месото. За барбекю и скара се употребяват основно филета от нежното месо от средата или гърба на животното. За супи и чорби - предно месо с по-здрава съединителна тъкан, което изисква по-дълго време за готвене. Печене в фурната е уместно за по-големи части месо от задни елементи, а също и предно месо, което е добре да се готви на ниска температура и дълго време.
Снимка: shutterstock  Не допускайте тези неточности при готвенето на месо

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР