При голям интерес в Плевен преминават проявите, посветени на Международната

...
При голям интерес в Плевен преминават проявите, посветени на Международната
Коментари Харесай

Деца учат за живота на прилепите в Регионалния исторически музей в Плевен

При огромен интерес в Плевен минават деянията, отдадени на Международната нощ на прилепите. Това заяви биологът Анелия Павлова, пещерняк от съдружие "Зелени Балкани ".

Само за ден в залата на отдел "Природа " в Регионалния исторически музей през днешния ден минаха над 200 деца от първи до четвърти клас от учебно заведение "Валери Петров " и Националното учебно заведение по изкуствата "Панайот Пипков ".
Павлова им описа за живота на прилепите, за техния зимен сън и за какво би трябвало да се опазват в природата. Чрез особено устройство тя им показва по какъв начин експертите улавят звуците на прилепите. Младата биоложка показва пред децата своята пещерна каска и им разяснява по какъв начин учените изследват живота на дребните бозайници.

Децата сами създават в залата на музея за себе си маска на прилеп или оригами, които отнасят в къщи за спомен от тази среща. В музея е подредена фотоизложба за живота на дребните летящи животни, която се посещава с интерес и от младежи, които идват с децата си.
В Плевен деянията, отдадени на Международната нощ на прилепите, са проведени от отдел "Природа " на Регионалния исторически музей и съдружие "Зелени Балкани ".
Международната нощ на прилепите се провежда от 1997 година по самодейност на Споразумението за запазване на европейските типове прилепи допълнително от 30 страни.
В България деянията се провеждат от съдружие "Зелени Балкани " в интервала от 26 септември до 14 октомври 2018 година и в тях ще вземат участие над 15 организации, институции и цивилен групи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР