Президентското вето върху текстове от Закона за подземните богатства ще

...
Президентското вето върху текстове от Закона за подземните богатства ще
Коментари Харесай

Разглеждат президентското вето върху измененията в Закона за подземните богатства

Президентското несъгласие върху текстове от Закона за подземните благосъстояния ще преглеждат депутатите от Комисията по енергетика на 1 септември.

Румен Радев върна за ново разискване в Народното събрание Закона за изменение и допълнение на Закона за подземните благосъстояния на 30 юли. Според президента измененията могат да доведат до неподходящи за страната условия.

" Разширените права на концесионера за действия отвън очертанията на находището и за интервенция в околната среда и ландшафта основават риск за живота и здравето на хората. Освен това не са показани претекстове за аргументите, които постановат приемането на тези промени ", стимулира се президентът.

Допускането на опцията срокът на концесията да бъде удължаван по искане на концесионера не е публично целесъобразно и не предотвратява корист с монополно състояние. Законът би трябвало да подсигурява идентични условия за всички, без да основава неоправдани преимущества.

А главната грижа би трябвало да бъде ориентирана към виновното потребление на държавното имущество, с мисъл за идните генерации ", разяснява Радев в деня, в който наложи несъгласие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР