Куриоз в Бургаско. Общината в Средец е продала на частно

...
Куриоз в Бургаско. Общината в Средец е продала на частно
Коментари Харесай

Недоволство в село Росеново: Продаден парцел пречи на достъпа на хората до домовете им

Куриоз в Бургаско. Общината в Средец е продала на частно лице част от центъра на близко село. Парцелът попада и в път, който води до кметството. А от своята страна новият притежател е построил ограда.

Жителите на село Росеново през днешния ден излязоха на митинг поради отнетия им достъп. Продажбата на земята е станала по време на предходното ръководство, през 2022 година, само че жителите на селото разбрали за това едвам преди дни, когато била сложена оградата.

Заграденият път води и до къщата на писателя Петко Росен, на който е кръстено селото. Сега, единственият различен маршрут е поляна, която постоянно се наводнява.

Димитър Дерменджиев, гражданин на с. Росеново: " Виждате затворен е пътят. Въобще не може да се отиде, нито до кметство, нито до учебното заведение, нито до църквата, а пък камо ли до другите къщи, които са отсреща ".

Мара Кабадова: " Ужас, смут, вижте, ето погледнете автомобила по какъв начин би трябвало да минава. Хората няма от кое място да минат, това е срамотия. "

Иван Кичев, кмет на Община Средец: " Няма какъв да е направил тази операция с изключение на общински чиновник. Разпоредил съм инспекция и сме построил тактика, с която водим договаряния със притежателите и убеждавам хората, че казусът ще бъде решен. "


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР