Президентите на Русия и Сърбия Владимир Путин и Александър Вучич

...
Президентите на Русия и Сърбия Владимир Путин и Александър Вучич
Коментари Харесай

Съседите ще получават непрекъснато руски газ

Президентите на Русия и Сърбия Владимир Путин и Александър Вучич разискаха по телефона обстановката в Украйна и събитията към Косово. „ Обменът на отзиви продължи по редица интернационалните тематики – обстановката в Украйна и развиването на събитията към Косово “, оповестиха от пресслужбата на Кремъл.

Президентите са удостоверили „ взаимното желание за поредно подсилване на стратегическото партньорство сред Русия и Сърбия на основата на обичайно тесни връзки сред народите на двете страни “.

Путин и Вучич са се договориил за по-нататъшни непрекъснати доставки на съветски природен газ за Сърбия. „ Бяха разисквани детайлно въпроси от настоящия дневен ред на двустранните връзки, в това число стъпки за разширение на взаимноизгодното комерсиално и икономическо съдействие. Беше контрактувано по-специално, че Русия ще продължи да доставя непрестанно природен газ за Сърбия “, се споделя в отчета.

По-рано президентът на Сърбия съобщи, че за Белград са значими три фактора: размерът на доставките на газ, цената и надеждността на доставките. Вучич също изрази убеденост, че след диалога му с Путин Сърбия, както и до момента, " ще получи обективна цена " за доставяния съветски газ в нужните размери.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР