Лудогорец е шампион на България за 13-ти пореден път след

...
Лудогорец е шампион на България за 13-ти пореден път след
Коментари Харесай

Лудогорец е шампион на България за 13-и пореден път

Лудогорец е първенец на България за 13-ти следващ път след победа с 3:1 против ЦСКА на “Хювефарма Арена ”. “Орлите ” откриха резултата още във 2-ата минута с попадение на Квадво Дуа, само че в края на първата част Фернандо Каранга изравни след неразчетено излизане на Серджио Падт.

Постижението на Лудогорец е неповторимо - 13 от 13 трофеи, а гостите по всякакъв начин се опитваха да вършат грозни провокации, само че това не помрачи празника в Разград. 

Антон Недялков върна задатъка на разградчани със страховит удар с по-слабия си десен крайник, а Дуа оформи крайния резултат с втория си гол в мача. Той бе прецизен от дузпа, след която се стигна до грозни подиуми поради метода, по който швейцарският нападател отпразнува насладата си. Директни червени картони получиха Бърнард Текпетей и Фернандо Каранга.

С триумфа Лудогорец събра 79 точки и е неосъществим на върха три кръга преди края на шампионата. ЦСКА е втори с 66 точки, с една повече от третия Черно море, който ще гостува на Левски в понеделник. За “орлите ” следва финала за Купата на България против Ботев Пловдив на 15-ти май, до момента в който “червените ” ще одобряват Крумовград.

Още във 2-ата минута Лудогорец поведе в резултата. Бърнард Текпетей бе изведен по десния фланг и откри Квадво Дуа в наказателното поле. Нападателят се обърна и се възползва от пространството, което получи от Браян Кордоба. Той прати удара си по земя в левия ъгъл и хвана в крачка Густаво Бусато.

В 5-ата ЦСКА се опита да отговори. Изстрел на Тобиас Хайнц бе блокиран от защитник на разградчани и се стигна до корнер, с който защитата на домакините се оправи.

Пет минути по-късно " орлите " още веднъж проведоха хубава офанзива вдясно. Сон бе изведен и подаде към Текпетей, който бе в пеналтерията. Ганаецът обаче стреля неопределено.

В 12-ата минута още веднъж през зоната на Брадли де Нойер се стигна до чист късмет за втори гол на Лудогорец. Текпетей откри Якуб Пьотровски в наказателното поле, само че полякът от чиста позиция прати удара си над напречната греда.

Три минути по-късно " армейците " заплашиха за първи път по-сериозно вратата на Серджио Падт. Матиас Фаетон насочи прекрасен изстрел към далечния ъгъл, само че вратарят на домакините изби.

В 25-ата минута Дуа бе изведен от Сон с прелестен пас, който още веднъж хвана защитата на " алените " неподготвена. Швейцарецът обаче стреля неопределено.

Седем минути по-късно Волен Чинков сподели преувеличен пряк червен картон на Браян Кордоба, който гардирайки топката удари без предумисъл Рик Джонатан. След намесата на ВАР-арбитъра Георги Кабаков аленият картон бе анулиран.

В 34-ата минута ЦСКА изравни след попадение на Фернандо Каранга. Той бе изведен от Амос Юга и изпревари Падт, който бе напуснал наказателното си поле. С технично осъществяване бразилецът прати топката в опразнената врата.

Три минути по-късно Лудогорец можеше още веднъж да излезе напред в резултата. Текпетей продължи към Пьотровски, само че ударът на втория с глава бе избавен от Бусато.

В 43-ата минута Клод Гонсалвеш и Рик Джонатан разиграха добре наоколо до наказателното поле. Офанзивният футболист напредна към пеналтерията. Изстрелът му обаче мина над вратата.

Четири минути след началото на второто полувреме " орлите " още веднъж поведоха. Диниш Алмейда подаде към Джонатан, който с пета върна към капитана Антон Недялков. Той със страховит удар от ъгъла на наказателното поле не остави шансове на Бусато.

Малко по-късно домакините можеха да отбележат още едно прелестно попадение. Текпетей центрира остро, а Дуа засече с пета, само че техничното му осъществяване бе избавено от вратаря на " армейцит

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР