Отслабващите на лекарства за отслабване биха могли постепенно да ги

...
Отслабващите на лекарства за отслабване биха могли постепенно да ги
Коментари Харесай

Отслабващите може да не се наложи да остават на лекарства за отслабване до края на живота си, установява проучване

Отслабващите на медикаменти за намаляване биха могли последователно да ги спрат, без да натрупат тегло, споделят медици.

Много лекарите считат, че хората със затлъстяване би трябвало да одобряват седмичните инжекции цялостен живот. Но изследване на 2246 души допуска, че инжекциите могат да се предписват в доста по-ниски дози и даже да се спрат, в случай че пациентите получат помощ за възстановяване на диетата и метода си на живот. Около 200, които са понижили и спрели, не са върнали тежестта си шест месеца по-късно, заяви Европейският конгрес по затлъстяването във Венеция.

Д-р Хенрик Гудбергсен сподели: „ Преди си мислехме, че тези медикаменти са вечно или ще натрупате тежестта си още веднъж. Сега знаем, че това е прекомерно опростено. Направено е проучване върху консуматори на семаглутид, прочут с комерсиалните марки Wegovy и Ozempic, в Embla, клиника за намаляване в Дания. Убожданията имитират хормона GLP-1, с цел да понижат апетита, да забавят освобождението на храната от стомаха и да усилят възприятието за с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР