Президентите на Германия, Италия и Австрия - Франк-Валтер Щайнмайер, Серджо

...
Президентите на Германия, Италия и Австрия - Франк-Валтер Щайнмайер, Серджо
Коментари Харесай

Президентите на Германия, Италия и Австрия призоваха гласоподавателите да защитят демокрацията

Президентите на Германия, Италия и Австрия - Франк-Валтер Щайнмайер, Серджо Матарела и Александър ван дер Белен, приканиха гласоподавателите на европейските избори през юни да защитят демокрацията и нейните полезности, съобщи ДПА.

" Виждаме по света, че фундаменталните полезности на плурализма, човешките права и върховенството на закона - нашите полезности - са сложени под въпрос, в случай че не даже и подложени намерено на опасност ", споделят тримата водачи в взаимна публикация за немското издание " Тагесшпигел ".  В нея те означават, че на карта са заложени основите на " нашия либерален ред ".

" Една единна Европа би била немислима без народна власт ", допълват те. " Участвайки на изборите, ние пазиме демократичните институции, върховенството на закона, нашите фундаментални  ценности и нашата обща независимост ", прибавят те.

" Гласуването е просто, само че мощно средство за подсилване и консолидиране на този модел ", добавя тримата водачи и предизвестяват, че демокрацията не би трябвало да се възприема като даденост.

" Знаем, че свободата и демокрацията би трябвало да бъдат защитавани и консолидирани, че борбата на крайните национализми води до война. Историята ни учи, че там, където липсва народна власт, човечността и политическият разсъдък са задушени ", прибавя те.

Изборите за Европейски парламент ще се проведат от 6 до 9 юни. Избирателната интензивност на евровота всекидневно е много ниска. През 2019 година тя беше приблизително 50,7% в Европейски Съюз. Белгия регистрира тогава най-висока интензивност -  88,5%.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР