Президентът Владимир Путин нареди първата мобилизация на руски войски след

...
Президентът Владимир Путин нареди първата мобилизация на руски войски след
Коментари Харесай

Западът видя погрешна стъпка и провал в решението на Пут...

Президентът Владимир Путин подреди първата готовност на съветски войски след Втората международна война и предизвести, че Москва ще се пази с мощта на целия си голям боеприпас, в случай че бъде изправена пред нуклеарна опасност от страна на Запада, написа Българска телеграфна агенция. Ройтерс оповестява какви са първите реакции на обръщението на Путин. 

Милайло Подоляк, консултант на украинския президент:

" Абсолютно предсказуем апел, който наподобява повече на опит да оправдаят личния си неуспех ", сподели той в текстово известие на Ройтерс. " Войната явно не върви по сюжета на Русия и заради това изисква от Путин да направи извънредно непопулярни решения за готовност и съществено ограничение на човешките права. "

Бен Уолъс, министър на защитата на Англия:  

Министърът на защитата Бен Уолъс съобщи, че дейностите на Владимир Путин от тази заран са самопризнание, че проектът му в Украйна се проваля. В направено изказване той прибавя: " Той и неговият министър на защитата изпратиха на гибел десетки хиляди свои жители, зле екипирани и неприятно ръководени. Никаква агитация не може да скрие обстоятелството, че Украйна печели тази война, интернационалната общественост е единна, а Русия се трансформира в международен парий ". 

Роберт Хабек, вицеканцлер на Германия: 

Хабек съобщи, че това е " още една неприятна и неправилна стъпка от страна на Русия, която, несъмнено, ще обсъдим и ще се консултираме на политическо равнище за това по какъв начин да реагираме ".

Петър Фиала, министър председател на Чехия:

" Частичната готовност, оповестена от Путин, е опит да продължи да ескалира войната, която Русия стартира против Украйна, и това е следващото доказателство, че Русия е единственият агресор. Необходимо е да се помогне на Украйна и в наш личен интерес е да продължим да вършим това. "

Посланичката на Съединени американски щати в Украйна Бриджит Бринк:

" Фалшивите референдуми и мобилизацията са признаци за уязвимост, за неуспеха на Русия. Съединени американски щати в никакъв случай няма да признаят претенциите на Русия към сякаш анексираната украинска територия и ще продължим да поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ".

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР