Президентът Румен Радев представи пред обществеността назначеното от него служебно

...
Президентът Румен Радев представи пред обществеността назначеното от него служебно
Коментари Харесай

Сигурност, газ и високи цени - приоритетите за служебния кабинет

Президентът Румен Радев показа пред обществеността назначеното от него служебно държавно управление с министър председател Гълъб Донев.

Държавният глава начерта и целите, от които би трябвало да се водят министрите и премиера в работата си.

„ На вас се пада отговорността да управлявате длъжностен кабинет с провокации, които бяха спестени на предходните служебни кабинети. Вашето главно предизвикателство е обвързвано със сигурността. Бушува война, чиито последствия се усещат нас, напрежението на Балканите още веднъж се повишава. Първият ви приоритет би трябвало да бъде да не допуснете страната да се въвлече във боен спор “, акцентира Радев.

По думите му директно разследване на войната в Украйна е и световна енергийна рецесия.

" Енергийната рецесия ще изостри общественото напрежение. Служебното държавно управление би трябвало да се води от два целта – сигурност на доставките и цената на енергоносителите ", сподели Радев и се обърна към служебния си кабинет с думите:

" Трябва да осигурите предвидимост и явен небосвод на земеделските производители, да се овладеят цените ".

Според президента ни обществото чака да чуе цялата истина за строителството на автомагистрала " Хемус ", ремонтите на язовирите и други крупни корупционни планове.

" Националното единство е изборът, който би трябвало да следваме праволинейно в тези сложни за Европа и България времена. Не можем да си позволим риска България да остане в периферията на Европейски Съюз. Управлението изисква подготвеност, опит, отговорност, хладнокръвие. Затова и изборът ми се спря на Гълъб Донев за длъжностен министър председател ", сподели Радев.

След това той показа поименно целия длъжностен кабинет:

" Убеден съм, че ще се справите сполучливо с организирането на предварителните изори. Предстои да управлявате в изискванията на дълбока рецесия, без поддръжка на настоящ парламент… Смятам, че ще получите поддръжка в тежки моменти от българското общество, което желае да види ръководство, обединено към публичния интерес ", уточни президентът.

За край Румен Радев прикани българите да гласоподават умно на предварителните избори на 2 октомври:

" Да изберем стабилно и отговорно болшинство. Националното единство е избор, който политици и жители би трябвало да осмислим и създадем, а и да следваме. Искрено ви искам триумф и на добър час ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР