Президентът Румен Радев отправи редовните критики към изпълнителната власт, които

...
Президентът Румен Радев отправи редовните критики към изпълнителната власт, които
Коментари Харесай

Радев: Българите излязоха от хипнозата, но кризата показа и добродетелите ни

Президентът Румен Радев насочи постоянните рецензии към изпълнителната власт, които не пести през двата месеца на епидемиологичните ограничения, само че установи, че рецесията извадила на показ и добродетелите на нацията.

" Българите излязоха от хипнозата поради натиска, който имаха ", съобщи президентът на проведената от президентството полемика с присъединяване на вицепрезидента, здравния министър, социолози и специалисти.

" Вместо помощи, се дават заеми. Това демонстрира, че страната не е опора за своите жители " , добави той и разясни, че от ден на ден всички се питат: " Какво фактически се случи? ", разкритикува още Радев.

Той пророкува, че би трябвало да чакаме растеж на емиграцията и демографски срив. " Но би трябвало да кажа и нещо позитивно - тази рецесия извади на напред във времето нашите добродотели. Благодаря на всички, които резервираха здрав разсъдък, а не се поддадоха на суматоха и боязън. ", съобщи Радев. По думите му, посочили сме като нация способността си да се активизираме.

" Ние можем да сложим завършек на негативизма, да се оправим доста по-добре и да заемем почтено място в Европейски Съюз, каквото ни се поставя ", заключи президентът.

Вицепрезидентът Илияна Йотова пък повтори, че в този момент е повече от належащо основаването на стопански щаб. Тя прикани рецесията да се ръководи, а не да се запушват дупки ден за ден.

" България се оправи добре в здравните системи на фона на всичките проблеми в здравната система. Имаме 4 заповеди на здравния министър, само че оттова нататък липсва обикновена холограма по какъв начин се излиза от тези изключителни ограничения, тъй като те не са на парче ", сподели вицепрезидентът. Йотова предизвести, че " работещите небогати и възрастните хора ще бъдат най-ощетени от тази рецесия ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР