България ще има възможността да се похвали с първия си

...
България ще има възможността да се похвали с първия си
Коментари Харесай

Благородна кауза: Събират се дарения за обучението на кинезитерапевт по водна рехабилитация в България

България ще има опцията да се похвали с първия си сертифициран на всички равнища DMI кинезитерапевт по водна рехабилитация . Това е подпомагаща терапия в лекуването на деца с двигателни и ментални усложнения и е от изключителна значимост за техния пълностоен метод на живот .

За да се организира оптимално дейно са нужни готови и квалифицирани рехабилитатори , които за жалост сега в страната ни липсват. В края на месец юни ще се организира образование за DMI подготовка в трите ѝ равнища в британския град Манчестър, на която могат да бъдат изпратени и български представители. За да се случи това са нужни средства , които сега се събират с дарителска акция. 

За идеята заяви във Фейсбук писателката Цветелина Цекова , която се обърна с апел към хората, които могат да я поддържат.

„ Искам да ви опиша за нещо доста значимо, за което множеството от нас не сме чували в никакъв случай. А не сме чували, тъй като вероятно имаме щастието да не ни се е налагало.
Става дума за водната рехабилитация. Може би не знаете, само че за някои деца тя е от фундаментално значение. Тя е късмет да могат да вървят, да се хранят и да се обличат сами.

Можете да си визиите какъв брой значимо е това и от какво голямо значение е.
Затова ви апелирам от сърце да помогнем дружно на идващия експерт, който ще може да помогне на толкоз доста деца!

Нека дружно съберем сумата, нужна за образованието. Ако съберем повече, останалата сума още веднъж ще се употребява за образования и придобиване на нови квалификационни степени, за ново съоръжение и развиване на водната рехабилитация в България “.

Динамичната намеса на придвижването /DMI/ е лечебна техника, употребена във физическата и трудовата терапия за лекуване на деца с двигателно закъснение, посредством възстановяване на автоматизираните постурални реакции и поощряване на напредъка към стадии на развиване .

Желаещите да дарят средства за благородната идея могат да го създадат, където има бутон за дарения. Организацията е първата в страната, въвела водната рехабилитация за деца с двигателни, ментални и сетивни нарушавания. От основаването си през 2003 година фондацията е осъществила разнообразни планове , свързани с развиването на водната рехабилитация и приспособеното плуване. Дългогодишният опит на екипа от експерти кинезитерапевти и професионалното им отношение през годините способстват  за възстановяване качеството на живот на доста деца със характерни потребности.

Жълт код за значителни превалявания за 7 области, слънцето ще ни стопли през уикенда

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР