Президентът Румен Радев отново изрази съмнения, че сделката, която ще

...
Президентът Румен Радев отново изрази съмнения, че сделката, която ще
Коментари Харесай

Президентът пак недоволен от офертата за F-16

Президентът Румен Радев още веднъж изрази подозрения, че договорката, която ще бъде подписана за доставката на осем изтребителя F-16 блок 70 е толкоз добра, колкото ръководещите я показват.

На въпрос на кореспонденти за дадения през днешния ден от държавното управление мандат за сключване на договорите за покупка самолетите, Радев съобщи, че държавното управление е длъжно да обезпечи оперативните качества и техническата поддръжка на самолета, по този начин както те бяха създадени в Министерството на защитата, признати от Министерския съвет и одобрени от Народното събрание.

Към момента има сензитивно разминаване с тези параметри, макар че цената е свалена, само че единствено на 700 млн. без Данък добавена стойност над първичния план, разяснява президентът.

Разбирам ентусиазма, че нещо ще стане, само че няма място за възторг. Очаквам да има доста прагматичен метод към този план, съобщи Радев. Според него тоталната доминация на политическите претекстове над оперативните качества и изискванията за техническа поддръжка на самолета, които се отсрочват във времето и ще се оскъпяват доста, може да обезсмислят плана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР