Президентът Румен Радев каза тежки думи за една от най-важните

...
Президентът Румен Радев каза тежки думи за една от най-важните
Коментари Харесай

Тежки думи! Радев разсипа ключово място за София

Президентът Румен Радев сподели тежки думи за една от най-важните елементи на София - паркът Витоша.

" Витоша по-скоро се трансформира в един музей на затворени, ръждясали лифтове и уреди ", това сподели президентът Румен Радев на работна среща с представители на изпълнителната власт, локалната администрация, представители на спортната общественост и на вложителите в естествен парк " Витоша " за вероятностите пред развиването на всеобщия спорт, както и летния и зимния туризъм в планината. 
-->
" Този проблем се трансформира от ден на ден в знак на безхаберие и изтощение ", означи той, допълвайки, че това може да се реши с общи старания.

" Не желая да търсим отговорни, а аргументи и решения, като почнем от нормативни промени ", сподели още президентът. 

На срещата се търси решение на казуса с неработещия от години Княжевски въжен превоз, както и с Драгалевския, който спря работа през 2017 г. Частното сдружение, което ги стопанисва, упорства те да бъдат построени отначало, а не ремонтирани, защото оборудванията са над 70-годишни.

Настоящият проект обаче позволява единствено замяна на съществуващите лифтове. Подмяната на стълбовете се води ново строителство, което е неразрешено.

" За да стане вероятен ремонтът, са нужни законови и административни промени ", подсети и кметът на София Йорданка Фандъкова, която също участва на срещата, оповестява Блиц.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР