Президентът на Венецуела Николас Мадуро скъса дипломатическите отношения с Колумбия,

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро скъса дипломатическите отношения с Колумбия,
Коментари Харесай

Мадуро скъса отношенията с Колумбия

Президентът на Венецуела Николас Мадуро скъса дипломатическите връзки с Колумбия, оповестява АП.

" Нашето самообладание е изчерпано, към този момент не можем да се примирим с обстоятелството, че територията на Колумбия се употребява за нахлуване против Венецуела. Поради тази причина взех решение да прекъсна всички политически и дипломатически връзки с фашисткото държавно управление на Колумбия, разгласи Мадуро.

Колумбийският дипломат в Каракас и дипломати ще бъдат изгонени в границите на 24 часа.

По-рано, на 23 февруари, на границата с Колумбия стартира разгръщането на лоялни военни сили на Мадуро. Влошаването се случи заради продължаващите опити от опозицията да достави филантропична помощ.

Камионите се пробват да обхванат във Венецуела от Колумбия и Бразилия. Първият камион с филантропична помощ от Бразилия се сблъска с боен кордон и беше заставен да се върне, съгласно бразилските медии. По-късно обаче самопровъзгласеният президент на Венецуела Хуан Гуайдо, който оглавява опозицията, сподели, че транспортните средства с товар към момента са влезнали във Венецуела.

Политическата рецесия във Венецуела ескалира откакто Гуайдо разгласи себе си за президент. Той бе подсилен от Съединените щати, редица страни от Латинска Америка, а редица европейски страни обявиха, че са подготвени да признаят Гуайидо. Русия, Турция, Куба показаха поддръжка за Мадуро. Венецуелската войска също остава на страната на Никола Мадуро.

От няколко години във Венецуела продължава обстановката на остра политическа и икономическа рецесия. В страната има дефицит на съществени потребности и хиперинфлация. Според данните на опозиционното Народно заседание на Венецуела за 12 месеца до ноември 2018 година инфлацията в страната е била 120 000%. Така до края на 2018 година цените са се удвоили приблизително на всеки 19 дни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР