Президентът на Венецуела Николас Мадуро не изключи възможността от гражданска

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро не изключи възможността от гражданска
Коментари Харесай

Кризата във Венецуела: Мадуро не изключи да се стигне до гражданска война

Президентът на Венецуела Николас Мадуро не изключи опцията от революция в страната си, на фона на засилващия се напън върху него да подаде оставка.

В изявление за испанска телевизия Мадуро отхвърли апелите да свика предварителни президентски избори и не изключи опцията спорът да ескалира в революция.
Николас Мадуро предложи нови избори, само че не президентски, а парламентарни Опозиционен народен представител окачестви като следващата провокация концепцията на Мадуро за предварителни парламентарни избори
„ Всичко зависи от степента на полуда и враждебност на северната империя и на западните ѝ съдружници. Ние просто живеем в страната си и не желаеме никой да се меси във вътрешните ни работи”, безапелационен беше Мадуро.

Същевременно той предизвести Съединените щати да не се бъркат във вътрешните ѝ работи и предизвести президента Доналд Тръмп, че в случай че се намеси, Белият дом ще бъде „ оцапан с кръв”.
Доналд Тръмп не изключва опцията за военна интервенция на Съединени американски щати във Венецуела В изявление за Си Ен Ен той съобщи още, че преди няколко месеца е отказал среща с президента Николас Мадуро
„ Хората към този момент се въоръжават от професионална, институционална и конституционна позиция. Както гласи остарялата сентенция: „ Ако искаш мир, готви се за война”, акцентира Николас Мадуро.

Снимка: Reuters

Той се опълчи на изтичащия през днешния ден ултиматум на няколко европейски страни за отдръпването му, другояче ще признаят опозиционния водач Хуан Гуайдо за законен президент на страната.
Масови митинги във Венецуела: Опозицията заля улиците с искане за оставката на Мадуро Мадуро също привиква по-късно през днешния ден свои последователи на протест
И през вчерашния ден хиляди венецуелци излязоха на митинги срещу и в отбрана на Мадуро. Той към момента има поддръжката на армията, макар че няколко високопоставени военни минаха на страната на Гуайдо.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР