Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова вчера световните лидери да

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова вчера световните лидери да
Коментари Харесай

Голямо унижение за Лавров! Призивът на Зеленски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани през вчерашния ден международните водачи да не оферират на неговата страна спокойно съглашение, което да накърни териториалната ѝ целокупност и самостоятелност от Русия, написа през днешния ден " Политико ". 

Американското издание акцентира, че във видеообръщението си Зеленски се е обърнал към аудиторията на остров Бали в Индонезия с думите " Драга Г-19 ", а не " Г-20 " – групата на двайсетте най-големи стопански системи, в която публично членува и Русия. В речта си украинският президент съпостави освобождението на град Херсон от съветските нашественици с дебаркирането на съюзническите войски в Нормандия през юни 1944 година, което прекатурва хода на Втората международна война, показва " Политико ", съобщи Българска телеграфна агенция.
-->
Изданието напомня новината от през вчерашния ден, че шефовете на външното разузнаване на Съединени американски щати и Русия са се срещнали в Турция и отбелязва, благодарността, изказана от Зеленски към Китай и други страни, осъдили заканите на Русия да употребява нуклеарно оръжие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР