Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети град Славянск в украинския

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети град Славянск в украинския
Коментари Харесай

Зеленски посети Донбас и поздрави военните за отбраната

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети град Славянск в украинския Донбас, ситуиран на към четиридесет километра от Бахмут. Градът е главната сцена на бойни дейности района.

Държавният глава приветства военните на страната си по случай празнувания Ден на въоръжените сили на Украйна. Винаги започваме с това – да си спомним за нашите паднали герои, за всички тези, които дадоха живота си за Украйна, съобщи той. Зеленски призовава за минута безмълвие в памет на починалите украински бойци.

 
Намираме се в източната част на нашата страна. Вероятно през днешния ден това е най-трудното направление и то такова, което пази освен източната част на страната ни, само че и цялата ни страна. Всички разбираме, че на нашите въоръжени сили не е елементарно в нито едно от направленията. Искам да ви благодаря за тази непоклатимост и мощ! Всичко, което споделяме е от сърце и от душа. Вярвам, че това е дълг на всички украинци, че желаеме да помогнем на вас, тъй като вие сте на челен пост в битката за нашата самостоятелност.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

За разлика от съветския президент Владимир Путин, Зеленски неведнъж е посещавал фронтовата линия от 24 февруари насам, когато Русия атакува Украйна.

Украинският водач посети няколко фронтови района след повече от девет месеца на сражения, в това число Херсон в южната част на страната, който неотдавна беше отвоюван от украинските сили.

Славянск е град знак, защото през 2014 година в продължение на няколко месеца той беше окупиран от проруските сепаратисти, въоръжавани от Москва, преди украинците да си го върнат.

Градът е на 40 километра от Бахмут, който съветските сили се пробват да завладеят от лятото насам с цената на обилни опустошения, само че към този момент не съумяват.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР