Дроновете, с което е извършено нападението над Кремъл не се

...
Дроновете, с което е извършено нападението над Кремъл не се
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Малко вероятно е атаката срещу Кремъл да е от украинска страна

Дроновете, с което е осъществено нападението над Кремъл не се такива, с които би могло да се извърши ликвидиране. Това сподели в студиото на Euronews PrimeTime  някогашният боен министър Ангел Найденов. Очевидно е, че тези дронове не могат да обхванат нито в постройките, още по-малко пък да причинят рани или пък с тях да бъде осъществено ликвидиране, разяснява той.
Въпросът, на който би трябвало да си отговорим е за какво би ѝ било на Украйна да прави сходно нахлуване? Отговорите, които открих и са носят позитив за Украйна са доста по-малко, в сравнение с отговорите със знак минус.
Ангел Найденов, някогашен министър на защитата

Една офанзива, утвърдена от Украйна и подхваната от украински служби би могла да значи самобитен тест, който да се направи на противовъздушната отбрана и защита на Руската федерация и по-специално на Москва. Украйна разполага с дронове с обсег до 800 км. От месеци се знае, че Москва е опасана с пояс от системи С400, които са за самолети и огромни ракети, а имат и други противовъздушни защитни системи, изясни Найденов. По думите му в случай че се влезе в хипотезата, че това е проява на опциите на Украйна, на този акт би могло да се огледа като на алегорично начало на украинската контраатака.

Украйна обаче отхвърли всичко това, а в доводите, че офанзивата не идва от тях Найденов посочи, че по този метод тя би могла да изпадне в спор със стратегически значими свои сътрудници.
Франция и Германия не биха погледнали с положително око на сходна офанзива към президента на Русия, имам вяра, че Съединени американски щати също не биха насърчили такова деяние.
Ангел Найденов, някогашен министър на защитата

По думите му това би означавало и Украйна да влезе в несъгласие с част от страните от Общото заседание на Организация на обединените нации, които я поддържат при гласуването на другите резолюции. Такъв спор съгласно някогашния боен министър би могъл да стане поради Международната спогодба на Организация на обединените нации, която допуска специфична отбрана на държавните глави. Ангел Найденов изясни още, че такава офанзива би могла да бъде и мотив на Москва за потребление на тактически нуклеарни оръжия, както и за масирани въздушни офанзиви над Украйна.

Има минимум пет посоки, по които може да се случи контраофанзивата на Украйна, разяснява още Найденов. Шансовете контраофанзивата да успее са високи, тъй като те получиха голяма военна помощ от доста западни страни, най към този момент от страна на Съединени американски щати, заключи той.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР