Това, което ме прави най-щастлива е, че въпреки трудностите, защото

...
Това, което ме прави най-щастлива е, че въпреки трудностите, защото
Коментари Харесай

Марина Стоименова, главен редактор на Euronews Bulgaria: Стъпихме уверено и много професионално

Това, което ме прави най-щастлива е, че макар компликациите, тъй като всяко начало е изпълнено с компликации, аз считам, че феновете не схванаха през какво прекосяваме. Няма да неистина, че е било елементарно, че сме били съвършени и всичко е било идеално. Но това не се видя извън и мисля, че стъпихме доста решително и доста професионално.

Това сподели основният редактор на Euronews Bulgaria Марина Стоименова във връзка първата ни годишнина.

Всички значими решения, които вземаме изискват доста смели крачки. Изисква се храброст и убеденост, с цел да промениш средата, да промениш метода, по който се описват новините, метода, по който се дефинира това, което е значимо за обществото и кой е дневният ред, добави изпълнителният продуцент на Euronews Bulgaria Надя Ганчева.

 
Не търсим сензации и не се състезаваме с никого, тъй като няма смисъл да приказваме за експедитивност в ерата на обществените мрежи. Но има смисъл да приказваме за меродавност и тествана информация, тъй като постоянно се случва да сме подведени от подправени вести или непроверена информация. Можем да се похвалим с това, че не го вършим и постоянно, постоянно се стремим да даваме точната и вярна информация, което гради доверието, от което цялата специалност има потребност, с цел да се върне към нормалността.
Марина Стоименова, основен редактор на Euronews Bulgaria

Силно се подценяват интернационалните вести, които за нас са акцент. Оставяме фена самичък да мисли и да си направи изводите от това, което гледа, а не да му бъдат натрапени от ефира. Второто нещо, което е доста значимо за нас е да имаме метод към феновете – да вървим поредно, анализирайки всичко, което се случва освен у нас, само че и в целия свят, добави Надя Ганчева.

Над 100 индивида работят тук непрекъснато и се грижат за качеството и в действителност невероятните неща, които демонстрираме на нашите фенове, читатели и слушатели, тъй като ние не сме просто телевизия, а имаме и цифрови платформи. И когато сложим върху вашите репортажи щампата „ Ексклузивно “, то е тъй като в действителност е такова. Заедно демонстрираме хора, които е мъчно да видиш някъде другаде, сподели още Марина Стоименова.

 
В България до момента сме привикнали да слагаме фокус върху ежедневните и битовите тематики. Да, те са ядливи, тъй като хващат като заглавия. Но не мисля, че има особена добавена стойност за фена. Съвсем друго е като вдигнеш равнището на новините, които представяш, на събитията и на международните водачи, с които разговаряш. Това дефинира политиката на едно доста по-високо от битовото равнище. Това ни беше задачата и значително успяхме да я реализираме.
Надя Ганчева, основен продуцент на Euronews Bulgaria

Хората като, че ли до неотдавна не си даваха сметка за какво е значимо толкоз надълбоко да проучваме интернационалната обстановка, а тя е значима за нас. Крайно време е България да осъзнае, че не е дребна страна, лимитирана сред границите си, а е част от Европейски Съюз и има въздействие, и би трябвало да слага своите условия. В Euronews това е една от главните ни задачи, заключи Марина Стоименова.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР