Големият въпрос е дали институции в Белград са свършили работата

...
Големият въпрос е дали институции в Белград са свършили работата
Коментари Харесай

Журналистът Николай Кръстев: Сърбия е вече променена, страната не помни такава трагедия

Големият въпрос е дали институции в Белград са свършили работата си и за какво никой не е забелязал знаците, че ще се случи тази покруса. Това сподели в студиото на Euronews PrimeTime журналистът Николай Кръстев. По думите му Сърбия е към този момент изменена, а в исторически проект страната не се е сблъсквала с сходна покруса.

Така е, когато се подценява диалога  в една общественост, а Сърбия не помни сходно всеобщо ликвидиране, сподели още Кръстев. Психолози в учебните заведения в Сърбия има не на всички места, само че има доста мощна защита. Той описа, че преди два месеца, когато е бил в Белград за снимане на филм, той и екипът му са снимали стена в квартал наоколо до учебно заведение, а охранител се е появил незабавно и е изискал документите им за инспекция.
Случилото се е ужасяващо, само че демонстрира, че момчето е имало авансово начертан проект и е знаел какво ще се случи, само че контузията, която е имал даде своето. Властите носят своята отговорност за случилото се. Не може когато тримата министри – на опазването на здравето, образованието и на вътрешните работи излизат на брифинг, просветният министър да каже, че Сърбия стартира да наподобява на страните със западни полезности.
Николай Кръстев, публицист

По думите на Николай Кръстев друга неточност на управляващите в Сърбия е, че едвам в този момент са взели избрани ограничения. Сърбия е третата страна в света по владеене на оръжия, тя е доста сложна страна. Милитаризацията в сръбското общество няма по какъв начин да бъде подмината, това е част от националния нрав, разяснява още той.  След съвещание на сръбските управляващи през днешния ден те са взели решение, с което още веднъж да се премине режим на пререгистрация и преиздаване на документите за владеене на оръжие. Взето е и решение да бъдат тествани всички притежатели на стрелбища, които позволяват малолетни деца в обектите си, от през днешния ден входът за тях ще бъде неразрешен, сподели още Кръстев.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР