Още сме в хипотеза на нови избори. Това каза в

...
Още сме в хипотеза на нови избори. Това каза в
Коментари Харесай

Фирмите и публичният сектор у нас са дигитално неграмотни, смята експерт

Още сме в догадка на нови избори. Това сподели в ефира на Euronews Primetime шефът  на Икономическата стратегия на Центъра за проучване на демокрацията Руслан Стефанов.   Втората политическа мощ прояви извънреден наивитет, мислейки си, че може да направи държавно управление на малцинството. Грешката на първата политическа мощ беше в изчакването да се сложат картите на масата от страна на ПП-ДБ без да се търси по-ясно решение, сподели още той. В момента сме върнати в изходна позиция. Очевидно има сделка да се одобряват законите, свързани с присъединение към Еврозоната даже да няма държавно управление, безапелационен беше той.

Служебното управление на Министерство на финансите не си свърши работата във връзка с недостига, сподели още Руслан Стефанов.
3% бюджетен недостиг са изцяло вероятни, само че е значима ефикасността, без обаче да се засягат дълготрайните политики – като нарастването на заплатите на учителите да вземем за пример.
Руслан Стефанов - шеф на Икономическата стратегия на Центъра за проучване на демокрацията

България изостава и от Румъния и от Хърватия – изостава в националните си цели и това са неща, които би  трябвало да болят, сподели още Стефанов.
Политическите партии се опасяват да не изгубят гласоподаватели в едно или друго опълчване, само че към този момент всички те заедно стартират рисково да губят легитимността. Противопоставянето на институциите пък довежда до това, че хората стартират да се питат и за легитимността на самата форма на ръководство, което към този момент става в действителност ужасно във връзка с дълготрайната резистентност на демокрацията в България.
Руслан Стефанов - шеф на Икономическата стратегия на Центъра за проучване на демокрациятa

България има най-бързо развиващия се IT бранш, а всеобщо компаниите и обществения бранш са цифрово необразовани, безапелационен е специалистът. Няма я тази интеграция на IT бранша с останалите браншове в стопанската система, които биха дали един добър растеж от 5-7%, които са от дълго време мечтани за страната, сподели още Стeфанов.

 Атентатът против основния прокурор е още една алена лампа, че промяната на правосъдната власт е нужда, заключи специалистът.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР