Няма точна дата за присъединяването на Румъния към Шенген. Това

...
Няма точна дата за присъединяването на Румъния към Шенген. Това
Коментари Харесай

Австрийският вътрешен министър: Не може да се посочи дата за влизането на Румъния в Шенген

Няма точна дата за присъединението на Румъния към Шенген. Това разгласи австрийският вътрешен министър Герхард Карнер, който е на посещение в северната ни съседка.

Той посети пограничните региони в страната и разяснява, че е " угрижен " за проблемите с незаконната миграция. Австрия е една от страните, които постановиха несъгласие на участието на България и Румъния в Шенгенското пространство. 

Герхард: Има система, която не работи. Има инспекции на външните граници на Румъния, само че има и такива на границата сред Германия и Австрия. Това значи, че даже австрийските жители, които отиват в Германия, също се ревизират. Франция прави същото с Германия
На въпрос на кореспондент дали ще гласоподава за Румъния в Шенген и в случай че да – дали единствено за нея или и за България, Герхард Карнер отговори:

 
Не желая да се дублирам. Не мога дам точна дата. Председателството дефинира дневния ред на Съвета на Европейски Съюз. Далеч сме от момента, в който можем да кажем, че системата работи. Затова работя с сътрудниците, в това число с министър Боде, за подобряването на тази система.
Герхард Карнер, министър на вътрешните работи на Австрия
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР