Шефът на Tesla Елон Мъск излетя от Пекин след кратко

...
Шефът на Tesla Елон Мъск излетя от Пекин след кратко
Коментари Харесай

Илон Мъск си тръгна от Китай с победа


Шефът на Tesla Елон Мъск излетя от Пекин след малко посещаване в Китай, по време на което компанията му си обезпечи основно позволение за най-големия пазар на електрически коли в света.

Мъск дойде на 28 април за второто си пътешестване до Китай за по-малко от година, като се срещна с високопоставени чиновници, в това число с премиера Ли Цян, до момента в който се опитваше да усъвършенства положението на Tesla в изискванията на мощна конкуренция от страна на локални производители на електрически автомобили като BYD.

В същия ден създаваните на място модели на американския колос бяха включени в листата на електрическите автомобили, които дават отговор на китайските условия за сигурност на данните за интелигентни коли, с което беше преодоляно основно регулаторно затруднение.

Мъск се качи на частния си аероплан на столичното летище в Пекин малко преди 13:00 ч. локално време, а съгласно китайското приложение за следене на полети самолетът е бил ориентиран към Анкоридж, Аляска.

Въпреки възходящия пазарен дял на локалните производители, колите на Tesla остават измежду най-продаваните в Китай.

Фирмата работи за увеличение на продажбите посредством функционалностите си за " цялостно самоуправление " (FSD), които би трябвало да бъдат съобразени със строги закони за отбрана на данните и неприкосновеността на персоналния живот.

Изглежда, че тя се доближава към това утвърждение, като си партнира с китайския софтуерен исполин Baidu за карти и навигация, заяви " Блумбърг ".

Тези усъвършенствани функционалности за асистирано шофиране не вършат колите изцяло самостоятелни, а Tesla предизвестява, че опциите за автопилот и FSD би трябвало да се употребяват под надзора на лидера.

Компанията продава FSD на притежателите на Tesla против 8000 $ в Съединените щати или против месечен абонамент от 99 $.

Tesla не отговори на запитванията на Агенция Франс Прес по отношение на FSD в Китай и партньорството с Baidu.

По-рано този месец, в отговор на въпрос в обществената си платформа X, Мъск съобщи, че съществуването на FSD в Китай " може да е допустимо доста скоро ".

Този отчет се появи ден откакто Китайската асоциация на автомобилните производители съобщи, че Модел 3 и Модел Y на Tesla са в сходство със законите за сигурност на данните.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР