Президентът на Украйна Володимир Зеленски е започнал своето посещение в

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е започнал своето посещение в
Коментари Харесай

Формула за мир! Какво поиска Зеленски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е почнал своето посещаване в Саудитска Арабия, заяви Укринформ, като се базира на обява на украинския държавен глава в Telegram. 

" Пристигнах в Саудитска Арабия. Ще приказвам на срещата на върха на Арабската лига. Ще се срещна с престолонаследника принц Мохамед бин Салман Ал Сауд и ще проведа други двустранни договаряния ", сподели Зеленски.
-->

Той също по този начин осведоми, че измежду целите на визитата му е връщането на всички политически пандизчии от Крим и други територии, краткотрайно окупирани от съветските нашественици, както и на всички пленени и нелегално депортирани жители, написа Българска телеграфна агенция.

Освен това, Зеленски има намерение да показа украинската формула за мир, в чието използване, съгласно него, е належащо да се включат допустимо най-вече страни, както и да разиска гарантирането на енергийната сигурност през идната зима. 

" Друг приоритет е отбраната на мюсюлманската общественост в Украйна. Заедно с нас е Мустафа Джемилев, водач на кримско-татарския народ. Крим беше първият, който пострада от съветската окупация и множеството от хората, които са подложени на репресии в окупирания Крим, са мюсюлмани ", добави Зеленски. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР