Евровизия трябва да покаже толерантност, но тук виждаме крайната й

...
Евровизия трябва да покаже толерантност, но тук виждаме крайната й
Коментари Харесай

Икономист: Евровизия налива вода в мелницата на крайно десните, но и Фреди Меркюри се появи с къса пола и прахосмукачка

Евровизия би трябвало да покаже приемливост, само че тук виждаме крайната й форма. Ни есме очевидци повече на шоу, в сравнение с генериране на някакво достоверно музикално наличие. Вече няма такива дълговечни шлагери от този конкурс, които хората да си тананикат, не остават. По-скоро от този конкурс хората помнят единствено спечелилите, което с всяка минала година стават все по-екстравагантни, все по-визуални, с цел да се обявяват точно с някакви политически послания - виждаме дами с бради, нищожно облечени мъже, екзотични танцьори. въобще триумфът на множеството реализатори е по-скоро обвързаността им с някакви съответни политически послания, които най-често спадат към така наречен демократичен бранш - етническо разнообразие, полово разнообразие, екология, запазване на човешките права. Така че фокусът е преместен от първичния план и това, което се вижда от страните, които са с по-консервативни общества, е неодобрение, тъй като се жуби това, с което Европа е била велика.

Това разяснява пред Нова тв журналистът Винсент Тановски. 

Евровизия стана политическа платформа, а не музикална, за каквато бе замислена. Но въпреки всичко не забравяйте, че това ще се отрази и на 9 юни освен у нас, само че и в Европа, тъй като шоуто и да е било хубаво, вотът на публиката беше напълно друг от този на журито, разяснява икономистът Георги Найденов.

Няма проблем, че изпълнителите са екстравагантни. И Фреди Меркюри се появи с къса пола и прахосмукачка. Но въпросът е какви ще са резултатите по-късно, добави той.

В последна сметка това налива вода в мелницата на извънредно десните. Това ще е резултатът на изборите в Европа, добави той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР