Около 170 хил. души ще се възползват от възможността да

...
Около 170 хил. души ще се възползват от възможността да
Коментари Харесай

Голямото пътуване! 170 000 тръгнаха на път, изнасят се към морето, Гърция и Сърбия

Около 170 хиляди души ще се възползват от опцията да пътуват през трите почивни дни, сподели Константин Занков от Института за разбори и прогнози в туризма. 35 хиляди от тях ще изкарат празниците в прилежащите балкански страни - Гърция, Турция, Македония, Румъния и Сърбия.

" За пътуванията си в чужбина нашенци ще похарчат по към 450 лева на човек. Това включва всички способи на напредване - с рейс, със личен превоз и със аероплан. Хората, които ще останат в родината, пък ще дадат по към 220-230 лева на човек за трите почивни дни в някои от курортите ни “, пресметна специалистът, представен от " Монитор ", представен от Пик.

По думите му главно отвън страната пътуванията ще бъдат в Гърция и Турция, следвани от Македония, Сърбия и Румъния. Според него южната и югоизточната ни съседка остават най-атрактивни, като повода е последната опция за българите за отмора, въпреки и къса, на добра цена на морския бряг. " Стотици рейсове потеглиха за Гърция и Турция “, посочи Занков.

Байко Байков, ръководител на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически организации (АБТТА), също счита, че българите тръгнали по празниците за чужбина, ще предпочетат прилежащите страни.

„ 35% от пътуванията за почивните дни по Деня на независимостта се падат на прилежащите Гърция и Турция и след тях на по-малък интерес се радват други страни “, сподели Джамал Лютви от една от туристическите организации. Той удостовери, че българите се стремят да употребяват първите дни на циганското лято и за това избират да пътуват най-много в тези балкански страни.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР