Президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа закон за носене на

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа закон за носене на
Коментари Харесай

Киев: Рецептата за победата е украински характер и американско оръжие

Президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа закон за носене на наказателна отговорност за неразрешено разпространяване на информация за придвижването или местоположението на въоръжените сили на Украйна, осъществено в условия на военно или изключително състояние. В момента в Руската федерация се развиват два скандални процеса, свързани с войната в Украйна.

И двата процеса са доста разрушителни за властническата рамка на Руската федерация, написа в Telegram Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на президента, член на украинската делегация на договарянията с съветската страна.

Според него в някои съветски райони са направени опити за осъществяване на частична готовност. „... В най-депресираните и тихи райони. Но даже и там незабавно настъпи суматоха. И с цел да я отстранен, представителите на съветското министерство на защитата излязоха обществено със необичайно изказване: готовност в действителност се прави, само че тя се провежда от... украински специфични служби “, добави съветникът.

Според Подоляк " врагът очевидно се пробва да оправдае желанието си да компенсира с наборници все по-сериозните загуби ".

„ Втори абсурден развой. Управленският хайлайф изрично се пробва да се скрие от всякаква гласност. Изчезнаха изцяло от полето за мнения. И по тази причина на напред във времето излизат или чисти пропагандисти, или тези, които към този момент бяха отписани и изпратен в заслужена пенсия...”, акцентира той.

Съветникът на ръководителя на Оперативна програма счита, че най-органичният в това е някогашният държавен началник и някогашен президент Дмитрий Медведев.

„ Появата му в общественото пространство непосредствено демонстрира, че ръководещият хайлайф отхвърля социална преданост и търси опция по някакъв метод да избяга от „ съветския боен транспортен съд “, добави Подоляк.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба съобщи от своя страна, че огромната победа за Украйна несъмнено ще пристигна. " Украинските дипломати ще работят всеки денонощно, с цел да се приближат оптимално до нея ", сподели той.

Кулеба е съобщи това във Facebook след срещата с президента на Съединени американски щати Джо Байдън във Варшава, на която участваха украинският министър на защитата Алексий Резников, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, съобщи UNIAN.

Кулеба сподели още, че на на днешната среща от американска страна са станали известни " няколко епизода, случили се в навечерието на войната и в първите часове на войната ".

„ И ние знаем, че някои страни искрено не имаха вяра в нас. Съединените щати имаха вяра... и през днешния ден всички с удивление гледат нашите победи. Определено ще има огромна победа за Украйна и ние ще работим всеки денонощно да се доближим до нея “, акцентира Кулеба.

Ръководителят на украинското външно министерство сподели, че " украинският неунищожим темперамент и западните, на първо място американски оръжия са рецептата за нашата победа ".

Кулеба сподели още, че персонално е обсъждал с Блинкен, а Резников с Остин, „ съответни последващи стъпки за развиване на нашето взаимоотношение “. " Първо, несъмнено, говорихме за наказания. Съединените щати неотдавна одобриха наказания, само че към този момент работим за нови наказания. И аз повдигнах въпроса за затварянето на съветските пристанища - американски и европейски пристанища за съветски кораби и товари. Говорихме за използване на самостоятелни наказания освен против съветските олигарси, само че и против най-близкото обграждане на Путин, против всички политически фигури в Русия, тъй като всички те са част от неговата нападателна машина “, сподели Кулеба.

Освен това, съгласно него, се е обсъждало по какъв начин да се " ободрят някои европейски страни, които в този момент се пробват под разнообразни предлози да не одобряват нови строги наказания ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР