В писмена декларация на турското Министерство на външните работи се

...
В писмена декларация на турското Министерство на външните работи се
Коментари Харесай

Турция приветства решението на ООН в подкрепа на пълноправното членство на Палестина

В писмена декларация на турското Министерство на външните работи се показва, че " приветства приемането на проекторезолюцията от Общото заседание на Организация на обединените нации, позволяваща на Палестина да взе участие в работата на Организация на обединените нации с по-широки права и привилегии ".

" Това решение още един път показва мощната поддръжка на преобладаващото болшинство от интернационалната общественост за правото на палестинския народ на лична страна и решението за две страни ", се показва в изказването.

Подчертава се, че " решението е апел към интернационалната общественост да предприеме съответни стъпки за прекъсване на бруталността, осъществена от Израел в Газа, и да признае страната Палестина ", отбелязва Българска телеграфна агенция.

Изявлението на турското външно министерство е във връзка признатата от Общото заседание на Организация на обединените нации резолюция за Палестина,с която се желае участието на Палестина в Организация на обединените нации да бъде предоговорено в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и да се дават спомагателни права на Палестина, която има статут на наблюдаващ, показва ТРТ Хабер.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР