Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди тази вечер, че демокрацията

...
Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди тази вечер, че демокрацията
Коментари Харесай

Байдън: Отричането на резултатите от изборите заплашва демокрацията в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести довечера, че демокрацията в страната е застрашена от лъжите на експрезидента Доналд Тръмп, който отхвърля резултатите от ​​загубените от него президентски избори през 2020 година и насилието, до което съгласно Байдън водят тези изказвания, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Байдън даде за образец нападението против брачна половинка на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, като съобщи, че погрешните изказвания на Тръмп за откраднати избори " подхранваха рисковото повишаване на политическото принуждение и заплашването на гласоподавателите през последните две години ".

Шест дни преди изборите в средата на мандата Байдън акцентира, че " Докато заставам тук през днешния ден, има претенденти, които се борят за всяко равнище на постове в Америка, за губернатор, за Конгреса, за основен прокурор, за държавен секретар, които не се ангажират да одобряват резултатите от изборите, в които вземат участие. " " Това е пътят към безпорядък в Америка ", съобщи президентът. " Това е невиждано. Това е нелегално. И това е неамериканско. "

Президентът насочи публичното внимание светлината на прожекторите върху „ ултра МАГА “ републиканците ( отпратка към лозунга на Тръмп „ Направете Америка още веднъж велика “, на британски първите букви са МАГА - бел.ред.) и възходящата угриженост по отношение на политическото принуждение. Преди дни мъж, който се опитваше да отвлече председателката на Камарата на представителите Пелоси, рани тежко нейния брачен партньор, Пол Пелоси, в дома им в Сан Франциско.

" Нападателят е влезнал в дома с въпроса " Къде е Нанси? Къде е Нанси? " Това бяха същите думи, употребявани от тълпата, когато щурмува Капитолия на Съединени американски щати на 6 януари “, акцентира Байдън.

Напомняйки, че това са първите федерални избори след протеста на 6 януари 2021 година и опитите на Тръмп да преобърне волята на гласоподавателите на президентските избори през 2020 година, Байдън прикани гласоподавателите да отхвърлят претенденти, които са отказали да одобряват резултатите от гласуването. Президентът прикани американците " да помислят дълготрайно и съществено за момента, в който се намираме ".

" В една типична година не се сблъскваме постоянно с въпроса дали гласа, който пускаме, ще резервира демокрацията или ще я изложи на риск ", съобщи Байдън. " Но тази година се сблъскваме ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР